MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de kritik gün: Gözler MYK'da!
Politika
8 Ağustos 2018 Çarşamba 08:34

CHP'de kritik gün: Gözler MYK'da!

CHP MYK toplantısı bugün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. MYK üyelerinin yeni bir kurul oluşturulması için istifalarını CHP liderine ileteceği öne sürüldü. Kulislerde MYK için bazı isimler yüksek sesle konuşuluyor.

CHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için yeterli imzanın bulunamadığının açıklanmasının ardından tüm dikkatler Genel Merkez'e çevrildi. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti yönetiminde değişim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu doğrultuda gözler bugün gerçekleşecek MYK toplantısında.

Edinilen bilgiye göre MYK üyeleri  Kılıçdaroğlu’na istifalarını sunacak ve Lider'in elini rahatlatacak. Birkaç gün içinde yeni “A Takımı”nı açıklayacağı kaydedilen Kılıçdaroğlu’nun, yeni yönetimini belirlerken parti içi dengeleri gözeterek, kurultay talep eden bazı isimlere de MYK’sında yer verebileceği belirtildi. Yeni “A Takımı”nı parti örgütünün beklentilerini dikkate alarak birkaç gün içinde açıklayacağı öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun MYK’daki bazı görev alanlarını birleştirerek, kurulun üye sayısını düşürebileceği kaydedildi.

Parti kulislerinde, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Ali Haydar Hakverdi, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve PM Üyeleri Yunus Emre ve Ali Öztunç'un  yeni MYK’da yer alabileceği yorumları yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun, “denge” politikası çerçevesinde, kurultay talep eden bazı isimleri de MYK’ya alabileceği belirtiliyor. Bu çerçevede, bir süre önce, kurultayın toplanması halinde genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan PM üyesi Haluk Pekşen ile kurultay için imza veren Hakkı Suha Okay’ın MYK’da görevlendirilebileceği öne sürülüyor. 

Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısında, yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak isteyenlerle ilgili de net tavır alacak. CHP liderinin aday olmak isteyenlerin nihai kararlarını kendisine bildirmelerini isteyeceği ve bu isimlere yeni MYK’da yer vermeyeceği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir