MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de kritik zirve: Yerel seçim takvimi netleşiyor!
Politika
3 Eylül 2018 Pazartesi 17:31

CHP'de kritik zirve: Yerel seçim takvimi netleşiyor!

CHP MYK'sı Cuma günü olağanüstü gündemle toplanma kararı aldı. Toplantının ana gündem maddesinin yerel seçim takvimi olacağı bildirildi. Kritik zirvede aday adayı olmak isteyen parti yöneticileri için son istifa tarihinin yanı sıra başvuru tarif ve tarifelerinin de netleşmesi bekleniyor.

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından patlak veren olağanüstü kurultay tartışmalarının muhaliflerin yeter sayıda imza toplayamamasıyla rafa kalkmasının ardından rotası yerel seçim hazırlıklarına çeviren Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) gözler takvimde... 

2014'te yapılan yerel seçimler öncesi takvimin yaz aylarında açıklandığı, aday adayı olmak isteyen parti yöneticileri için son istifa süresinin Temmuz ve başvurular için de Ağustos ayının belirlendiği CHP'de 2019 yerel seçimlerine 7 aydan az bir süre kala takvimin henüz netleşmemesi örgütte büyük merak uyandırmıştı. 

Kimi aday adayları sürecin sonlanmasını beklemeden çalışmalarına start verirken, kimileri ise takvimin açıklanmasını merakla bekliyordu. 

Gerçekizmir'in edindiğine göre bugün toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bu konuda ilk adımı attı. CHP MYK'sı 7 Eylül Cuma günü olağanüstü gündemle toplanma kararı aldı. Toplantının ana gündem maddesinin ise yerel seçim takviminin olacağı öğrenildi. Buna paralel olarak CHP MYK'sının Cuma günü yapacağı olağanüstü toplantıda aday adayı olmak isteyen parti yöneticileri için son istifa tarihinin yanı sıra başvuru tarihleri ve tarifelerinin de belli olması bekleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir