MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de kurultay maratonu: Söz delegelerde
Politika
6 Eylül 2024 Cuma 09:40

CHP’de kurultay maratonu: Söz delegelerde

CHP’nin bu üç günlük kurultay sürecinde sürpriz bir kampanya da başlatması bekleniyor. “Seçim sürecine doğru giderken ilk yapılacak kampanya” olarak da yorumlanabileceği söylenen bu çalışmayla ilgili CHP kurmayları “Videolar hazırladık, afişler yapılıyor. Seçime kadar bu tip devam eden kampanyalarımız olacak” bilgisini paylaşıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin tüzük değişikliği çalışmaları için dün son kez tüzük komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. Parti üye ve örgütlerinin, milletvekillerinin, parti meclisi üyelerinin ve eski genel başkanların önerileriyle taslak metne son şeklini verildi. Komisyonun son halini verdiği metin bugün saat 10.00’da ATO Congresium’da başlayacak program ile CHP delegelerinin oylarına sunulacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir açılış konuşması yapacak. Kurultayın divan başkanlığını da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in yapacağı öğrenildi.

BASINA KAPALI OLACAK

Sonrasında tüzüğün delegeler tarafından tartışılması, bazı maddeler üzerine önerge vererek değişiklik talep edilmesi ve metnin oylanması süreci basına kapalı şekilde yapılacak. Kurultayın ikinci günü program çalışmalarına başlanacak. Bu kapsamda yarın program çalışması usulü belirlenecek. “demokrasi ve adalet”, “sosyal refah”, “kapsayıcı kalkınma” ile “dış politika ve güvenlik” ana başlıklarında kurulacak masalarda alanında uzman kişiler CHP delegeleriyle bir araya gelecek.

CHP’nin gölge kabine üyeleri ve milletvekilleri de masa çalışmalarına dahil olacak. Program çalışmasının son gününde ise CHP’nin küresel konulardaki sorunlara getirebileceği sorunlar ele alınacak. Dünyada aşırı sağın yükselişi, sosyal refah, artan eşitsizlikler, kalkınma, dış politika ve ulusal güvenlik gibi konular Sosyalist Enternasyonel’den gelecek üyelerin de katkısıyla değerlendirilecek.

CHP’nin tüzük çalışmaları kapsamında ilk taslak metin geçen hafta cuma günü partilerle paylaşılmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir