MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de kurultay mesaisi: Seçimi Kaya kazandı... İzmir'den MYK'ya kimler girdi?
Politika
4 Ağustos 2024 Pazar 20:11

CHP'de kurultay mesaisi: Seçimi Kaya kazandı... İzmir'den MYK'ya kimler girdi?

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya yarıştı. Yapılan seçimde Asu Kaya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı seçildi. Kaya'nın listesinden MYK'ya İzmir'den 3 asil 2 yedek isim seçildi.

GERÇEKİZMİR - CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı, bugün ATO Congresium'da gerçekleşti.

Son kurultayını 2020'de düzenleyen CHP Kadın Kolları, 2023'teki genel seçimler ve 2024'teki yerel seçimler nedeniyle parti kararı doğrultusunda 15. Olağan Kurultayı'nı 4 yıl sonra yapıldı.

"Adalet ve Eşitlik" sloganıyla düzenlenecek kurultayda, tüm illerden delegeler yeni Kadın Kolları Genel Başkanı'nı seçti.

Kurultay öncesi adaylığını açıklayan ilk isim, Genel Başkan Yardımcısı ve mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka oldu. Ardından, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve eğitimci Birsen Bayar da adaylıklarını açıkladı. Kurultayda Kadın Kolları Genel Başkanlığı için adaylığını duyuran son isim ise Osmaniye Milletvekili Asu Kaya oldu.

DİVAN BAŞKANI İZMİR’DEN
Kurultayın Kongre Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökcen yaptı.

3 İSİM ÇEKİLDİ
Adaylardan Kır, Saraç ve Bayar mevcut genel başkan Nazlıaka lehine çekildi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanlığı için yarıştı.

KAYA KAZANDI

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı yapılan seçimle tamamlandı.

Seçim sonuçlarına göre, aynı zamanda Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı seçildi.

Kaya’nın listesi ‘kırmızı liste’ 487 oy aldı.

Aylin Nazlıaka’nın listesi beyaz liste ise 139 oy aldı.

İZMİR'DEN 3 İSİM MYK'YA SEÇİLDİ
Kaya'nın 20 asil ve 20 yedek olmak üzere 40 kişiden oluşan yönetim listesinde asil listede yer alan Rahşan Nazlıoğlu, Ülkü Ece ve Derya Durnabaş MYK'ya seçildi. Kaya’nın yedek listesinde İzmir’den Sibel Gerdan ve Sevda Baykara yer aldı.

Nazlıaka’nın listesinde İzmir’den Hatice Semerci, Nurdan Şenkal Uçar ve Altınay Görmüş yedeklerde ise Neriman Balcı yer aldı.

Mevcut MYK üyelerinden Ayten Gülsever ve Nurşen Balcı listelerde yer almadı. 

Asu Kaya’nın merkez yönetim kurulu asil listesinde yer alan isimler şunlar:

Armağan Akyüz, Hürmüz Avcu, Pelin Ceylan, Derya Durnabaş, Ülkü Ece, Gönül Kaya, Ceyda Kaymak, Fatma Gönül Kotabaş, Hazal Mintaş, Rahşan Nazlıoğlu, Çağla Özgür, Fatma Özgür, Selma Sunduroğlu, Cemile Şevran, Hatize Us, Sevim Yalınkılıç, Naciye Yapark, Damla Yılmaz, Ece Zeybek ve Serpil Zülfikaroğlu.

Aylin Nazlıaka’nın merkez yönetim kurulu asil listesinde yer alan ise isimler:

Emine Demirel Aksoy, Birsen Bayar, Azize Çeroğlu, Haliye Donmuş, Altınay Görmüş, Aygül Kılıç, Aysel Okumuş,  Kamile Bahar Önal, Arzu Özdoğan, Nurcan Uçar Şenkal,Neriman Posbıyık, Hatice Semerci, Aylin Şatgeldi, Nejla Erdem, Cansu Bülbül, Birse Saraç Temir, Zeynep Tunalı, Fatma Ünlü,  Adliye Yılmaz ve Mehtap Yücel.



BELEDİYE İŞÇİLERİNDEN PROTESTO
Divan başkanlığı seçiminin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmak için kürsüye çıktı. Bu sırada, Çiğli Belediyesi tarafından işten çıkarıldığını iddia eden bir grup işçi, 'Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız' yazılı bir pankart açıp, 'İşimizi geri istiyoruz' ve 'İşçiden tasarruf olmaz' sloganlarıyla işten çıkarılmalarını protesto etti. Bunun üzerine işçilere seslenen Özel, "Arkadaşlar, kadın kongresini lütfen başka amaçlara alet etmeyin, çok rica ediyorum. Kadın Kolları Kongresi, Kadın Kolları Kongresi’dir. Burada uzunca bir emeğin karşılığını almak için toplanmış Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütü varken onların sesine başka bir ses karıştırmam. Doğru değil bu. Güvenlik arkadaşlar, arkadaşlara yardımcı olun. Kadın Kolları Kongresi’nin bu kapsamda devam etmesine katkı sağlayın. Çok rica edeceğim arkadaşlar, bu yapılan doğru değil. Ben sizi her ortamda dinliyorum, kapının önünde yine dinlerim ama burası Kadın Kolları Kongresi. Burayı buraya bırakacaksınız. Buraya kadınlara bırakacaksınız.

 


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ayten
 5 Ağustos 2024 Pazartesi 00:39
Altınay Görmüş izmirlimi.muglada oturuyor.Aylin kaybetmek icin liste yapmıs.İzmirden yazdıklarından bir oy gelir odasemerci.digerleri yanlıs tercih.Akıl dışı..
 Ayten
 5 Ağustos 2024 Pazartesi 00:39
Altınay Görmüş izmirlimi.muglada oturuyor.Aylin kaybetmek icin liste yapmıs.İzmirden yazdıklarından bir oy gelir odasemerci.digerleri yanlıs tercih.Akıl dışı..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir