MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de liste krizi: Gençlik Örgütü'nden olağanüstü zirve!
Politika
20 Şubat 2024 Salı 15:47

CHP'de liste krizi: Gençlik Örgütü'nden olağanüstü zirve!

CHP'de meclis üyeleri listelerinin seçim kurullarına teslim edileceği son başvuru gününde sancılı bir süreç yaşanıyor. Bir çok cepheden listelere tepki ve istifa haberleri gelirken, CHP İzmir’de gençlik örgütü de kazan kaldırdı. İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan 30 ilçe gençlik kolu başkanı ile gençlik kolları il yönetimini olağanüstü toplantıya çağırdı. 

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için son başvuru gününde meclis üyeliği listeleri seçim kurullarına bir bir teslim edilirken, sancılı da bir süreç yaşanıyor. 

CHP’de Pazar günü yapılan aday tanıtım toplantısının ardından Genel Merkez’de başlayan liste trafiğinde peşi sıra tartışmalar ve krizler yaşanırken,  örgütten yükselen tepkiler son başvuru gününde tavan yaptı. 

Ankara’dan bazı ilçe başkanları ve il yöneticilerinin Genel Merkez’i öfkeyle terk ettiği haberleri gelirken, İzmir’de de çok sayıda ismin istifasının cebinde olduğu bildirildi. 

Öte yandan CHP İzmir’de gençlik örgütü de kazan kaldırdı. İl Gençlik Kolları Burak Kotan 30 ilçe gençlik kolu başkanı ile gençlik kolları il yönetimini olağanüstü toplantıya çağırdı. 

CHP İzmir İl Binası’nda saat 16.00 başlayacak olağanüstü toplantıda listelerde gençlerin arka sıralara atılması ve kontenjan kararlarına uyulmamasına yönelik tepkiler masaya yatırılacak. 

CHP İzmir Gençlik Örgütü’nün toplantı sonunda ortak bir karar alması bekleniyor. CHP Gençlik Örgütü’nde listelere tepki kapsamında yapılan zirve sonunda ortak bir deklarasyon yayınlanması ya da istifa duyurusu seçenekleri de masada yer alıyor. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 S.Nazik Işık
 20 Şubat 2024 Salı 17:25
İstifa değil mücadele lazım. Partinin kendi emek, liyakat ve adaletini her daim göstermesi için mücadele! Ve dikkatli, özenli duruş lazım. Dün başkasına yapılırken sesiniz çıkmadıysa bugün sizin için mücadele edecekleri bulmak güç oluyor! Uzun soluklu, ilkeli duruş içinde olalım, hepbirlikte.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir