MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de liste kulisleri: İzmir Milletvekilleri raporu!
Politika
8 Mayıs 2018 Salı 09:59

CHP'de liste kulisleri: İzmir Milletvekilleri raporu!

CHP'de aday adaylığı başvuru mesaisinin sona ermesinin ardından gözler listelerin nasıl şekilleneceğine çevrildi. İzmir için durumu en çok merak edilen isim Genel Başkan Kılıçdaroğlu... Öte yandan kulislere CHP İzmir Milletvekilleri'nden bazı isimlerin farklı illerden aday gösterilebileceği de yansıdı. 

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresi sona erdi.

İzmir'den Meclis'e girmek için 100'den fazla isim dosya verirken, kentin milletvekilleri arasında başvuru yapmayan tek CHP'li isim Zekeriya Temizel oldu. 

Başvuru mesaisinin ardından gözler 2015 yılının Kasım ayında İzmir'den toplam 14 milletvekili çıkaran CHP'de listelerin nasıl şekilleneceğine çevrildi. 

Parti'de durumu en çok merak edilen isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu... 'Lider'in 7 Haziran'da ikinci bölgeden ön seçime girerek milletvekildiği seçildiği İzmir'den yeniden aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Öte yandan kulislere CHP İzmir Milletvekilleri'nden bazı isimlerin farklı illerden aday gösterilebileceği de yansıdı. 

KILIÇDAROĞLU 3 BÜYÜK KENTTEN BİRİNDE OLACAK
Genel Merkez’den alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun hangi ilden aday olacağı belli değil... Kılıçdaroğlu’nun önceliğinin önseçimden çıkıp vekil olduğu İzmir olacağı, Ankara ve İstanbul’un da kuvvetli ihtimaller arasında yer aldığı belirtiliyor.

ÖZKAN İZMİR’İ İSTİYOR; KOCAOĞLU ÖZKAN’I İSTEMİYOR
Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan başvurusunu İzmir 1. Bölge’den yaparak tavrını ortaya koymuştu. Başka bir ilden aday gösterilebileceği iddiası kulislerde konuşulan Özkan’ın İzmir’de kalmak istediğini Kılıçdaroğlu’na aktardığı öğrenildi. Kurultayda Özkan’ın Kılıçdaroğlu’nun listesinde olmamasında etkisi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinde Özkan’ın İzmir dışında bir ilden aday gösterilmesi doğrultusunda görüş aktaracağı iddia ediliyor.

SERTEL İÇİN ESKİŞEHİR İDDİASI
Parti kulislerinde farklı bir ilden aday gösterilme ihtimali en yüksek sesle dillendirilen isim Atila Sertel... İzmir Milletvekili Sertel’in doğduğu kent olan Eskişehir için de ismi geçiyor. Eskişehirli bazı belediye başkanları ve ilçe başkanlarının Sertel'in kentten vekil olması için talepte bulundukları öğrenildi. Ancak Sertel'in yakın çevresine yola İzmir'de devam etmek istediğini söylediği bildirildi. 

BÖKE ANKARA VE İSTANBUL’U DA YAZDI
Farklı bir ilden adaylık için ismi geçen bir diğer vekil Selin Sayek Böke… Adaylık başvurusunda İzmir dışında Ankara ve İstanbul’u da işaretleyen Böke’nin bu hamlesi iddiaları güçlendirdi.

TEMİZEL BAŞVURMADI ANCAK…
İzmir milletvekilleri arasında başvuru yapmayan tek isim Zekeriya Temizel… Parti kulislerinde Temizel’in yeni dönemde olmayacağı konuşuluyor ancak, Ankara’dan gelen bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki mali çalışmalarda verim aldığı Temizel’i bırakmayacağı… İzmir Örgütü'yle uyum sorunu yaşayan Temizel’in farklı bir ilden aday gösterilme ihtimali de var.

PURÇU: NEREYE GİT ÇALIŞ DERLERSE…
CHP'nin ve Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu'nun da Romanların yoğun şekilde yaşadığı farklı bir ilden aday gösterilebileceği ileri sürüldü. Purçu başvurusunu İzmir için yaparken geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız nereye git çalış derse çalışırım” demişti. 



BALBAY İZMİR Mİ AYDIN MI?
Zaman zaman Kılıçdaroğlu’na yönelik muhalif çıkışlar yapan Mustafa Balbay’ın Türkiye siyaseti yapması, sevilmesi, alan performansı gibi nedenler nedeniyle listeye yazılması bekleniyor. Balbay için İzmir dışında Aydın ihtimali de yüksek...

İTTİFAK SINDIR’IN ŞANSINI ARTTIRDI 
İsmi yerel seçimler için Büyükşehir ve Bornova için geçen Kamil Okyay Sındır adaylık başvurusu yapması sonrası tavrını vekillikten yana koydu. 2. Bölge’de Balkan dernekleri, Alevi dernekleri, Yörük dernekleri gibi farklı kesimlerle iyi diyaloğu olan ve sevilen Sındır’ın adaylığının ittifaka artı puan kazandıracağı görüşü hakim. Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda partinin Genel Sekreterliğini de yapan  Sındır’a listede yer vermesi bekleniyor.

YİĞİT İÇİN KOCAOĞLU İDDİASI
CHP’nin önseçimden çıkıp vekil seçilmeyi başaran vekilleri arasında yer alan Ali Yiğit de başvurusunu son gün yapanlardan... Kocaoğlu’na en yakın duran vekil olan Yiğit için Kocaoğlu’nun mevcut milletvekilleri arasında devam etmesini isteyeceği tek isim olduğu ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’yla görüşecek olan Kocaoğlu’nun Yiğit’in 1. Bölge’de yeniden listede olması için ısrarcı olacağı gelen bilgiler arasında...

  

BAKAN DEVAM EDECEK 
Parti kulislerinde hem son kurultay da hem de Cumhurbaşkanı Adayı’nın açıklandığı hazırlıklarda Kılıçdaroğlu’nun görev verdiği vekiller arasında yer alan Murat Bakan’ın listede yer alacağı konuşuluyor. Bakan’ın Meclis performansının da Genel Merkez’de takdirle karşılandığı ifade ediliyor.

BEKO YAZILIRSA, ÇAM ZOR!
CHP İzmir’de listelere yönelik yapılan yorumlarda en dikkat çekeni Kani Beko ve Musa Çam’la ilgili. DİSK Başkanlığından istifa ederek CHP’den aday adayı olan ve İzmir’i istediğini söyleyen Beko için İzmir 2. Bölge 3. Sıradan listeye yazılacağı iddia ediliyor. Beko’nun listede yer alması halinde sendika kökenli olan ve 2 dönemi geride bırakan Musa Çam’ın listeye yazılmayacağı öne sürülüyor.

ALTIOK’A ŞANS VERİLMİYOR
Geçmişte Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Zeynep Altıok’un vekilliğinin devam etmesi zayıf ihtimal olarak görülüyor.  

BAYIR BAŞVURMADI
15 CHP'li vekilin İYİ Parti'ye transferi sonrası, 6 ok rozetini çıkarmak zorunda kalan Tacettin Bayır'ın durumu da henüz net değil. Bayır İYİ Parti’den de CHP’den de aday adaylık başvurusu yapmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kaf kaf
 10 Mayıs 2018 Perşembe 07:38
Kocaoğlu ne derse olur. İzmire zulüm eden her şeyi yapar.
 
 8 Mayıs 2018 Salı 11:20
Koca oğlu kimse için genel merkeze söylemez çünkü kurultay yeni yapıldı ve önerdiği isimler listeye alınmadığı için şimdi kimse için söylemez ve komisyon kuruldu ve mülakattan geçti aday adayları.vizyona bakılır değerlendirmesi yapılır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir