MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de merak edilen soru: 'Acil değişim' diyen Kocaoğlu topa girecek mi?
Politika
18 Temmuz 2018 Çarşamba 13:14

CHP'de merak edilen soru: 'Acil değişim' diyen Kocaoğlu topa girecek mi?

CHP’de ‘olağanüstü kurultay’ tartışması beraberinde imza hareketini getirmişti. Süreçte iki kez kamuoyuna ‘değişim’ mesajı veren Kocaoğlu’nun kendisine ulaşan kurultay delegeleri ve partililere “Tarafsız olun, karışmayın. Değişim konusunda ben gerekli mesajı verdim” dediği öğrenildi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 24 Haziran’daki seçimlerden partisinden 8 puan fazla oy oranı yakalamasıyla başlayan olağanüstü kurultay tartışmaları muhaliflerin düğmeye basmasıyla harekete dönüşmüştü. 

Partide Muharrem İnce’yi destekleyen muhalifler hafta başında 81 ilde kurultay için noter aracılığıyla resmi imza hareketi başlatmıştı. Olağanüstü kurultayın toplanabilmesi adına muhaliflerin 15 gün içinde 630 imzayı geçmesi gerekiyor. 

Süreçte iki kez kamuoyuna açıklama yapan ilk mesajında ‘Genel Başkan öncülüğünde acil değişim gerekli’ deyip ikinci mesajında 'değişim' için Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) adres gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imza hareketinin resmen başlamasının ardından nasıl bir tavır izleyeceği merak konusu oldu. 

Siyaseten kendisine yakın hareket eden isimlerden CHP İl Eski Başkanları Alaattin Yüksel ve Asuman Güven ile Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı'nın imza vermiş olmasına rağmen Başkan Kocaoğlu'nun kendisine ulaşan  kurultay delegeleri ve partililere “Tarafsız olun, karışmayın. Değişim konusunda ben gerekli mesajı verdim. Yanlışları anlattım” dediği öğrenildi. 

Kocaoğlu’nun imza hareketinin hiçbir noktasında olmama kararı aldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mahmut Modanlı
 18 Temmuz 2018 Çarşamba 17:34
Aziz Kocaoğlu pazarlık yapıyor.. veya pazarlık yapmak istiyor...ama ne yapacağını bilemez hale... kararsız ...kim kazanacak emin değil..taraf olmak istiyor ama olamıyor... Aziz Kocaoğlu akp ye geçmek istiyor..zemin yokluyor. . açıkta kalmak istemiyor. Aslında en büyük değişim İzmir''de olmalı. Aziz Kocaoğlu bırakmalı. Bornova belediye başkanı olmak için çok çaba sarf etmişti. Olacağına kendisi bile inanmıyordu..ama şartlar zirveye çıkardı.. pastayı bırakmak istemiyor
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir