MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de muhaliflerden yol haritası zirvesi: Kocaoğlu da Başkent'te!
Politika
12 Ağustos 2018 Pazar 08:38

CHP'de muhaliflerden yol haritası zirvesi: Kocaoğlu da Başkent'te!

Olağanüstü seçimli kurultay çabaları sonuçsuz kalan CHP'li muhalifler, yeni yol haritalarını belirlemek üzere bugün Ankara'da bir toplantı yapacak. Süreçte değişimden yana tavır koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun yanı sıra kentte imza hareketinin öncü isimleri ve olağanüstü kurultay için imza veren delegeler de toplantıya katılmak için Başkent'e gitti.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) olağanüstü seçimli kurultay çabaları sonuçsuz kalan muhalifler, yeni yol haritalarını belirlemek üzere bugün Ankara'da bir toplantı yapıyor.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de kurultay talebinde bulunan delegelerle Başkent'te bir otelde gerçekleşen zirvede bir araya geldi. 

İnce toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 



Toplanan imzalar konusundaki "630 toplandı, yok 30 geri çekildi, 3 tane şöyleydi, birinin sayfa numarası çıkmadı" şeklindeki tartışmaların doğru olmadığını ifade eden İnce, şunları kaydetti:

"Değişim talebini görmezden gelmemek lazım. Arkadaşlarımız bugün bir toplantı düzenlemişler, beni de davet ettiler. Ben 30 yıl sonra ilk kez delege değilim. Davet ettiler, görüşlerimi anlatacağım. Bir tavsiyem olacak arkadaşlara onu söyleyeceğim ve ayrılacağım sonra. Siyasi partiler kurultaylarında yöneticilerini seçer. İki yıllığına seçilir bu yöneticiler. İki yıllığına seçilen genel başkan ve parti meclisi üyelerine, partinin kurultay delegeleri partinin tapusunu vermez, yönetme yetkisini verir. Tapu verilmiyor. Atatürk'ün partisinin tapusu bütün millete aittir. Şu anda Sayın Genel Başkana ve MYK üyelerine ait değildir. Dolayısıyla partilerin yöneticileri kiracılardır. Ev sahibi biziz. Kiracı diyor ki 'Ben evi tahliye etmeyeceğim. 'Kötü, hor kullanıyorsun evi, bakımını yaptırmıyorsun, çatısı akıyor. 'Hayır, tahliye etmeyeceğim.' diyor. Boşaltmıyor evi. Peki biz ev sahibi olarak evi tahliye etmiyor diye evi yakacak, yıkacak mıyız? Hayır. Arkadaşlara tavsiyem bu. Tamam, tahliye etmiyor olabilir. Kiracı, 'Ben tanımıyorum, 700-800 imza da getirseniz kurultayı toplamıyorum' diyor. Bunu millete anlatacağız."

"TAVSİYEM OLACAK"
Muharrem İnce, sorular üzerine delegelere tavsiyesinin "Siz ev sahibisiniz, yakmayın, yıkmayın" olacağını ifade etti.

"Tüzük kurultayı toplanacak mı?" sorusunu İnce, "Hayır, ben arkadaşların o işlerine karışmam. Arkadaşlara, partiyi kamuoyunda tartıştırmayın, yıkmayın, yakmayın, kiracı boşaltmıyorsa da kamuoyu önünde evin pencerelerini kırmayın tavsiyem olacak" şeklinde yanıtladı.

MASADA 3 SEÇENEK
Muhaliflerin önünde 3 seçenek var. Bunlardan ilki 'Tüzük Kurultayı'nı toplamak. Bunun için 250 delegenin imzası yeterli... 

İkinci yol yeniden 'Seçimli Olağanüstü Kurultay' için imza süreci başlatmak. 

Üçüncü ve son seçenek ise yerel seçim sonrasını beklemek. 

Edinilen bilgilere göre ilk seçenek, yani tüzük kurultayı için sürecin başlatılması öne çıkıyor. 

Eğer tüzük kurultayı toplanırsa, belediye başkan adaylarının ön seçimle belirlenmesi ve olağanüstü kurultay için aranan imza sayısının düşürülmesi için çalışılacak.



KOCAOĞLU VE 'İMZACILAR' DA ANKARA'DA! 
Öte yandan CHP'li muhaliflerin Başkent'teki yol haritası zirvesine İzmir'den önemli isimler de katılıyor. 

Olağanüstü kurultay tartışmaları sürecinde çifte mesaj vererek değişimden yana tavır koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da toplantıya katılmak için sabah saatlerinde havayoluyla Başkent'e gitti. Muhaliflerin zirvesinde İzmir'deki imza hareketinin öncü isimleri İl Eski Başkanları Alaattin Yüksel ve Asuman Ali Güven ile Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar'ın yanı sıra olağanüstü kurultay için imza veren İzmirli delegeler de yer alıyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Partili
 12 Ağustos 2018 Pazar 18:04
Partiyi mahvettikten sonra yok yakmayın yılmayın diyorsun yandaş medyanın malzemesi olmuşsunuz yazıklar olsun bu adam gelirse bu parti adam olmaz
 Ünsal atmaca
 12 Ağustos 2018 Pazar 16:36
İyi de senden çatı Ustası olmaz Çatıyı tamir için çıktığım Çatıyı iyice yıktın
 izmirli
 12 Ağustos 2018 Pazar 13:56
aziz kocaoğlu ankaraya siyaset için gitti. masrafları belediyemi karşılıyor cebinden mi ödüyor. büyük ihtimalle şöför ce koruma da vardır yanında. bunu da bir açıklasa kendisi çok zengin gerçi cebinden karşılaması gerekli
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir