MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de muhaliflerin yol haritası belli oldu, İzmir'de süreci o iki isim yönetiyor!
Politika
6 Temmuz 2018 Cuma 11:56

CHP'de muhaliflerin yol haritası belli oldu, İzmir'de süreci o iki isim yönetiyor!

CHP’de Genel Merkez ‘olağanüstü kurultay gündemimizde yok’ derken, muhalifler pes etmiyor. İzmir’de süreci iki eski başkan yürütüyor. Önce delegelere ‘kurultay istiyoruz’ yazılı dilekçeler imzalatılıp Genel Merkez’e yollanacak. Genel Merkez’e kurultay kararı aldırılamazsa eldeki dilekçelere bakılarak noter onaylı imza sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı kararı alınacak.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) gündem ‘olağanüstü kurultay’ tartışması!

24 Haziran seçimlerinde partiden 8 puan fazla alan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ‘Ben başkan olayım, sen onursal başkan ol’ teklifini kamuoyuyla paylaşarak örgütü işaret etmesi sonrası partide olağanüstü kurultay tartışmaları patlak verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da 'acil değişim' çıkışıyla damga vurduğu süreçte CHP Yönetimi kritik MYK toplantısı sonrası gündemde kurultay olmadığını açıkladı.

Partinin kalesi İzmir’de İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları ve vekiller de tavrını Kılıçdaroğlu’ndan yana kullandı.

CHP İzmir'in yanı sıra İstanbul ve Ankara'dan da il başkanları ve yönetimleri ekseninde kurultaya 'yeşil ışık' gelmedi ancak muhalifler pes etmiyor.

MYK’nın aldığı karar sonrası İnce’den yana tavır alan partililer sürecin startını verdi.

KAVALAR-GÜVEN YÜRÜTÜYOR
İzmir’de süreci Bornova İlçe Eski Başkanı Nevzat Kavalar ve İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven yürütüyor.

ÖNCE DİLEKÇE SONRA İMZA
Edinilen bilgiye göre delegelerden önce noter onaylı imza alınmıyor. Delegelere Genel Başkanlığa yazılmış ‘olağanüstü kurultay istiyoruz’ yazılı dilekçeler imzalatılıp Genel Merkez’e yollanıyor.

Bu yöntemle Genel Merkez’in ‘olağanüstü kurultay’ kararı almasını sağlamak amaçlanıyor. Bu yöntemle başarı sağlanmazsa eldeki dilekçelere bakılarak noter onaylı imza sürecinin başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek.

İzmir’de kurultay isteyen muhalif partililerin hedefi 35 imzayı bulmak... Kılıçdaroğlu’na destek veren isimler ise “15 imzayı geçemezler” iddiasında bulunuyor.

KRİTİK SAYI 634
CHP’nin bu yıl şubat ayında gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultayı’na göre partinin bin 266 delegesi bulunuyor.

Bu rakam baz alındığında CHP’de olağanüstü kurultay toplanabilmesi için kritik sayı, toplam delegenin salt çoğunluğu olan 634.

Seçimli bir olağanüstü kurultay toplanabilmesi için CHP tüzüğüne göre, 634 delegenin noter kanalıyla imza vermesi gerekiyor.

Mükerrer imza tartışmasının da yaşandığı son kurultayda, bin 266 delegenin bin 253’ü oy kullanmıştı. Genel Başkanlığa aday olan Muharrem İnce, geçerli bin 237 oyun 447’sini alırken, Kemal Kılıçdaroğlu ise 790 oy alarak yeniden genel başkan seçilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir