MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de o ilçede 3 adaylı yarış: Eski başkan 'Ben de varım' dedi
Politika
13 Kasım 2017 Pazartesi 10:57

CHP'de o ilçede 3 adaylı yarış: Eski başkan 'Ben de varım' dedi

CHP’de ilçe kongreleri yaklaştıkça adaylar da koltuğa talip olduklarını bir bir açıklıyor. Bergama’da eski başkan Canbaz ‘adayım’ dedi. 3 adaylı gözüken kongre öncesi çarpıcı bir mesaj da verdi: Tek liste olması için 3 aday dışında ortak bir aday etrafında toplanılırsa ben varım!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de olağan kongre takvimi işliyor. Delege seçimlerinin ardından gözler ilçe kongrelerine çevrilmişti. Kongreler yaklaştıkça ilçelerde başkanlık düşünen adaylar da bir bir yola çıkıyor.

BERGAMA’DA 3 ADAY!
Bu dönem kongre sürecinin en karışık olduğu ilçelerden biri de Bergama…

Mevcut ilçe başkanı Ayşe Demirci Şimşek ve geçtiğimiz kongre de yarıştığı Akın Yasa’nın  listeleri delege seçimlerinde yarıştı. Her iki isimde kongrede aday…Sürpriz gelişme koltuğa üçüncü talibin çıkması. İlçe eski Başkan Mehmet Ecevit Canbaz ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

BİRLİK BERABERLİK İÇİN ADAYIM
Gerçekizmir’e konuşan Canbaz, “CHP’de yıllardır görev yapan bir partiliyim. Uzun yıllar aktif yöneticilik yaptım. 1 dönem de ilçe başkanlığı yaptım. Zor dönemde elimizi taşın altına koyduk. Başkanken üç seçim yaşadım. CHP’yi Bergama’da bir bütün halinde yol yürüttük.  Bu da olumlu olarak oy oranında yansıdı. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle geçtiğimiz kongrede ara verdim. Bergama’da uzun süredir ‘birlik beraberliği sağlayalım’ düşüncesi vardı örgütte. 2019’da kritik seçimler var. İlçede aday dayatmasıyla karşı karşıya kaldık. Hevesim olmamasına rağmen yoğun baskı sonrası aday olmaya karar verdim.  Dün akşam birinin aklına gelip de aday olmuş değilim. Uzun süredir birlik beraberliği sağlamamız adına baskı vardı. CHP Bergama’da birlik bütünlüğü sağlama noktasında iddialıyız. Kritik dönemde yeniden partim adına bu göreve talip oldum. 3 adaylı bir kongre gözüküyor. Tek liste olması için 3 aday dışında ortak bir aday etrafında toplanılırsa ben varım. Bizlerin dışında birinde uzlaşılırsa ben çekilirim” dedi.

10 ARALIK’TA
10 Aralık Pazar günü Öğretmenevi’nde gerçekleşecek kongre şimdilik 3 adaylı gözüküyor. Mevcut İlçe Başkanı Şimşek’in kongre sürecinde çekilmesi beklenmiyor. Eğer Canbaz veya Yasa’dan biri de çekilmezse 3 adaylı bir yarış olacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir