MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de o ilçede 'çoğunluk' krizi: Tutanak tutuldu!
Politika
11 Mart 2021 Perşembe 22:59

CHP'de o ilçede 'çoğunluk' krizi: Tutanak tutuldu!

CHP Bayraklı’da krize nokta konulamıyor. Olağan ilçe yönetim kurulu toplantısı 10 yöneticinin katılmaması nedeniyle çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleşmedi. Yaşanan gelişme üzerine tutanak tutuldu. İl Başkanı Yücel ve yönetimin yaşanan gelişmeyi değerlendirmeye aldığı öğrenildi. Tüzük gereği çoğunluk nedeniyle toplantı yapılamamasının üst üste tekrarlanması halinde başkan ve yönetim düşecek.

GERÇEKİZMİR -  CHP Bayraklı’da uzun süredir parti içinde yaşanan kriz sürüyor. Belediye Başkanı Serdar Sandal ve ilçe başkanı Pınar Susmuş’un arasında sorun olduğu bir süredir parti kamuoyuna yansırken, ilçe yönetimi içinde belediye destekli Susmuş’u düşürme girişimi olduğu iddia edilmişti.

İl Başkanı Deniz Yücel ve Genel Merkez’in ‘düşürme’ girişimine sıcak bakmadığı kulislere yansırken, İl Başkanı Yücel, Susmuş ve Sandal’ı bir araya getirmiş,  ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle de birebir görüşmüştü.

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI

CHP Bayraklı’da krize nokta konulamadı. İlçe yönetiminde Susmuş’a bayrak açan yönetici sayısı artarken önemli bir gelişme yaşandı. Olağan ilçe yönetim kurulu toplantısı gerçekleşemedi. Susmuş’a muhalif olduğu ve istifa etmesini istediği iddia edilen 10 yöneticinin yönetim kurulu toplantısına katılmadığı öğrenildi. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı gerçekleşmezken, il yöneticileri Şener Akdemir ve Erol Mutlu’nun tutanak tuttuğu öğrenildi.

YÜCEL  MASAYA YATIRACAK

İl Başkanı Yücel’in yöneticilerin katılmaması konusunu masaya yatıracağı öğrenildi. Yöneticilerin neden toplantıya katılmadığının araştırılacağı belirtilirken,  katılmama durumunun tekrarlanması halinde il yönetiminin kısa süre içinde Bayraklı’yla ilgili bir karar alacağı öğrenildi.

Tüzük gereği çoğunluk nedeniyle toplantı yapılamamasının üst üste tekrarlanması halinde başkan ve yönetim düşecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir