MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de o ilçede de kriz: Başkandan adaya itiraz, Genel Merkez'e çağrı!
Politika
31 Ocak 2024 Çarşamba 19:20

CHP'de o ilçede de kriz: Başkandan adaya itiraz, Genel Merkez'e çağrı!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de partinin başkan yardımcısı Mustafa Günay'ı aday göstermesine tepki gösterdi. Aday Mustafa Günay'ın Güzelbahçe başvurusu olmadığının altını çizen Başkan İnce, CHP üst yönetimine yeniden değerlendirme çağrısı yaparken bu yönde bir karar çıkması durumunda adaylıktan da feraget etmeye hazır olduğunu bildirdi. 

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) İzmir adaylarının açıklanmasının ardından tartışmalar sürüyor. 

CHP İzmir listesinde büyük bir değişim kararı alırken, yeni dönemde aday gösterilmeyen belediye başkanları ve açıklanan adaylara tepki gösteren örgütlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Son olarak Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de partinin başkan yardımcısı Mustafa Günay'ı aday göstermesine tepki gösterdi. 

Aday Mustafa Günay'ın Güzelbahçe başvurusu olmadığının altını çizen Başkan İnce, CHP üst yönetimine yeniden değerlendirme çağrısı yaparken bu yönde bir karar çıkması durumunda adaylıktan da feraget etmeye hazır olduğunu bildirdi. 

İnce açıklamasında, "31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 7 arkadaşımla birlikte Güzelbahçe’yi yönetmek için aday adayı olduk. Yola çıktık ve çalışmalarımızı sürdürdük. Parti Meclisimizin kararı ile Güzelbahçe’ye aday olmamış bir partili arkadaşımız Güzelbahçe’ye CHP adayı olarak görevlendirilmiştir. Bu yapılan tercihin yanlış olduğu kanaatindeyiz. Güzelbahçe hayali olan tüm arkadaşlarımız aday adaylığı sürecinde CHP ilkeleri doğrultusunda bu seçim için çalıştılar. Bu süreçte partimiz ilçemize temsilci gönderip bizleri tartıya koydu. Bu arkadaşlarımın Güzelbahçe’yi yönetebileceğine ben Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı olarak doğru olduğu kanaatindeyim. CHP ilkelerine ve CHP bağlılığına ve verdiğim hizmetler adına aday adayı arkadaşlarımın bir kere daha değerlendirilmesini rica ediyorum. Bu süreç gerçekleşirse şahsımı belediye başkan adayı olarak feragat etmenizi istiyorum. Bu süreçten sonra bir gelişme olursa aday adayı değilim. Partimizin Güzelbahçe ve İzmir’de en yüksek oyu alacak. CHP’li Güzelbahçe’den aday olmuş bir arkadaşıma görevi devretmek en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir