MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de o ilçede istifa depremi: Yerlerine hangi isimler geldi?
Politika
14 Mayıs 2019 Salı 10:20

CHP'de o ilçede istifa depremi: Yerlerine hangi isimler geldi?

CHP Aliağa'da 6 yönetim kurulu üyesi seçim sürecinde yaşananların altını çizdikleri açıklamayla istifa ettiklerini duyurdu. 

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe Örgütü'nde istifa depremi yaşandı. 

CHP Aliağa'da 6 yönetim kurulu üyesi seçim sürecinde yaşananların altını çizdikleri açıklamayla istifa ettiklerini duyurdu. 

İstifa kararı alan yönetim kurulu üyeleri; Zafer Maden, Fikri Temur, Barış Özkan, Ali Şahinoğlu, Namık Kaçar ve Hasan Hüseyin Erden seçim sürecinde ve öncesinde kendi içerisinde bütünlüğü sağlayamadan seçime gidildiğini iddia ederek, partinin evrensel, sosyal ve demokrasi anlayışına uyum sağlamayan yönetim kaynaklı tutum ve davranışların ilçede yenilgiye sebep olan önemli unsurlardan biri olduğu vurguladı. 

BAŞKAN'DAN AÇIKLAMA 
6 yöneticinin istifa kararının ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülşen Cirit'den yazılı bir açıklama geldi. 

Başkan Cirit açıklamasında Aliağa'da başkanlığın kazanılamamasından dolayı vazgeçmenin CHP'nin temel ilkelerine ters düştüğünü ifade etti.

Cirit, CHP'nin Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz'ın seçim kampanyasında herkesin üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini ifade ederek, başkanlığın kazanılamamasından dolayı vazgeçmenin CHP'nin temel ilkelerine ters düştüğünü söyledi. 

Cirit, "Biz olarak girdiğimiz bu seçimden belediye başkanlığını alamadığımız için vazgeçmek özellikle ittifakların bile çok önemli olduğu bu dönemde CHP'nin temel ilkelerine de ters düşmektir" dedi. 

Cirit son olarak şunları söyledi: 6 arkadaşımız seçim sonucunu farklı değerlendirmişler ve bu nedenle yönetim kuruluna isitfalarını vermişlerdir. Kendilerine bugüne kadar partimiz adına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz... 

YERLERİNE GELEN İSİMLER BELLİ OLDU 
Öte yandan CHP Aliağa'da istifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerine yedek üyelerden görevlendirme yapıldı. 

CHP Aliağa İlçe Başkanı Cirit, istifa eden yönetim kurulu üyelerinin yerine yedek üyelerin göreve getirildiğini açıkladı.

Partideki görevlerinden istifa eden Zafer Maden, Fikri Temur, Barış Özkan, Ali Şahinoğlu, Namık Kaçar ve Hasan Hüseyin Erden’in yerine yedek üyelerden Nigar Aydın, Dilara Kara, İsmail Umut Ciyhan, Meral Aydoğan, Mustafa Deniz ve Sultan Kabadayı geçti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir