MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de o ilçede 'paylaşım krizi'ne çözüm ve kritik 'kayyum' mesaisi!
Politika
6 Ocak 2021 Çarşamba 09:20

CHP'de o ilçede 'paylaşım krizi'ne çözüm ve kritik 'kayyum' mesaisi!

CHP İzmir’de Menemen dışında Urla’da da hareketlilik yaşanıyor. 3 kişilik heyet bugün Urla’da bir dizi görüşme trafiği gerçekleştirecek. Heyet, ‘kayyum raporu’ hazırlayacak. Rapor hem genel merkezle hem de kamuoyuyla paylaşılacak. Öte yandan Urla’da ‘paylaşım krizi' çözüldü. İl başkanı Yücel ve ilçe başkanı Özbadur’u sosyal medyada hedef alan meclis üyesi Kıpkıp’tan ilçede gerçekleşen görüşme sonrası yeni açıklama geldi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir örgütünde,  yargıya taşınan ‘başkanvekili seçimi’ nedeniyle gündemde olan Menemen dışında, Urla’da da hareketlilik yaşanıyor.

Yerel seçimlerde başkan seçilen Burak Oğuz’un FETÖ soruşturması sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından Urla Kaymakamı Önder Can, kayyum olarak atanmıştı. Can geçtiğimiz günlerde  görevden alınarak Murtaza Dayanç atanmıştı. CHP’den atamaya tepki gelerek, başkan vekilinin meclisten seçilmesi gerektiği çağrısı gelmişti.

KAYYUM RAPORU

CHP İzmir’de 3 kişilik heyet bugün Urla’da bir dizi görüşme gerçekleşecek. İl Başkanı Deniz Yücel’in talimatıyla Urla’dan Sorumlu İl Yöneticisi Kemal Özdönmez’le birlikte il yöneticileri Cumhur Dereli ve Binali Gül, ilçeye giderek mesai gerçekleştirecek. CHP İzmir İl Başkanlığı Urla’da kayyum yönetimiyle ilgili rapor hazırlayacak. Rapor hem Genel Merkez’e ulaştırılacak hem de kamuoyuyla paylaşılacak. 3 kişilik heyet CHP İlçe Başkanı hakan Özbadur, yöneticiler, meclis üyeleri, kanaat önderleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla görüşerek kayyum yönetiminde yaşananları,neler yapılıp yapılmadığını, aksaklıkları tespit edecek. Heyet görüşmelerde Kaymakam Can’ın neden görevden alındığının nedenlerini de araştıracak. Heyet görüşmeler sonucu rapor hazırlayacak.

Öte yandan Urla Sorumlusu Özdönmez ile 1. Örgütlerden Bölgeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Özkan Tice bir gün önce ilçeye giderek geçtiğimiz günlerde sosyal medya paylaşımında İl Başkanı Deniz Yücel ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’a yönelik suçlamalarda bulunan Meclis Üyesi Mustafa Kıpkıp ile görüştü. Disiplin soruşturmasının gündeme geldiği paylaşımla ilgili yapılan görüşmede Özbadur’un ve Kıpkıp’ın ılımlı tavrı sonrası tansiyonun düşürüldüğü öğrenildi. Kıpkıp daha sonra sosyal medyadan ikinci bir açıklama yaptı.

'PAYLAŞIM KRİZİ' ÇÖZÜLDÜ

CHP Spordan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Kemal Özdönmez ve CHP İzmir 1. Bölge Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice’nin katılımıyla gerçekleşti. CHP Urla İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı toplantıda, sosyal medya paylaşımında bilgilerine başvuruldu.

Kıpkıp, “Yazdığım metnin, Cumhuriyet Halk Partisi’ni komuya açık bir zeminde tartışmaya açmak olarak algılanması yanlıştır ve beni üzmüştür. Uçan kuştan medet umarcasına, muhalefet yapma adına bu paylaşımdan beslenerek çaydan kütük kapmaya çalışanları da hayretle karşılıyorum.Tek düşüncem ve amacım yarım asıra yakın  süredir üyesi olmaktan onur duyduğum, gençlik kollarından Belediye Başkanlığına kadar, her kademesinde gururla görev yaptığım partimi en iyi noktaya taşımaktır. Biz kökleri, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı güçle Anadolu’ya kadar uzanan ulu bir çınarız.  Cumhuriyet Halk Partisi kimsenin tekelinde değildir; hiçbir güç bizi sarsamaz, birlik ve beraberliğimizi bozamaz!  Biz büyük bir aileyiz. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir