MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de o ilçede seçim depremi: 75 istifa!
Politika
18 Ekim 2017 Çarşamba 16:47

CHP'de o ilçede seçim depremi: 75 istifa!

İzmir'in Buca ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde 24 Eylül'de yapılan CHP delege seçimlerinde kaybeden listede yer alan ve oy veren partililer 'suistimal, haksızlık ve hukuksuzluk' yapıldığını iddia etti. Basın açıklaması yapan 12 partili, Yiğitler Mahallesi üyesi 75 kişinin CHP'den istifa ettiğini, istifa dilekçelerinin Genel Başkanlığa gönderildiğini açıkladı.

İzmir'de 45 günde bin 200 mahallede oy kullanan 146 bin CHP üyesi, 8 bin 165 delegeyi seçti. Seçimler tamamlansa da tartışmalar bitmedi. Buca Yiğitler Mahallesi'nde yapılan ve 2 oy farkla bir listenin kazandığı seçim sürecindeki uygulamalar partiden istifalara yol açtı. Yiğitler Mahallesi'ndeki delege seçimini kaybeden listede yer alan DİSK Emekli-Sen eski Buca Şube Başkanı Doğan Zengin ve beraberindeki 11 partili, Buca Şirinyer PTT önünde basın açıklaması yaptı. Zengin, "24 Eylül'de Yiğitler Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde il, ilçe yönetimi, belediye ve muhtar işbirliği ile suiistimaller, haksızlıklar, hukuksuzluklar yapıldı. Sandıkta oy kullanan üyelerin hakları çeşitli kurgu ve engellenmelerle çiğnendi. Kamera kaydı olduğu gerekçesiyle gözetmenler içeri alınmadığı için tüzük suçu işlendi. Kamera kayıtları bizlere teslim edilmedi. Seçimin yapıldığı dükkan, bir hafta kapalı kaldı. Bu da oy kullanan seçmende güvensizlik yarattı" dedi.

Gerçek parti emekçilerine sahip çıkılmadığını, çıkar ilişkileri üzerine kurulu bir örgütlenme gördüklerini ileri süren Zengin, il ve ilçe başkanları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na itiraz dilekçeleri ulaştırdıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun gereğinin yapılacağını söylemesine karşın hiçbir adım atılmadığını ileri süren Zengin, "Buca Yiğitler Mahallesi üyeleri olarak 75 kişi ile yaptığımız toplantı sonucu partide hak, hukuk ve adaletin olmadığı gerekçesiyle CHP'den toplu istifaya karar verildi. Islak imzalı toplu istifa dilekçelerimizi PTT kanalıyla Kılıçdaroğlu ve örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e gönderdik" diye konuştu. Zengin, dilekçelerini basın mensuplarına gösterdi. 

KAYA’DAN DİSİPLİN MESAJI
Yaşanan istifalar ve yöneltilen eleştiriler için Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya şunları söyledi: Buca dinamik bir örgüt. Gayet güzel bir delege seçimleri geçirdik. Barış havasında geçti. Kaybeden kazanan el ele verdi, fotoğraf çektirdi. Bu havayı kimse bozamaz. CHP üyesi olup da partiyi kamuoyunda küçük düşürücü açıklamalar yapmak CHP’liye yakışmaz. Ben onları da anlıyorum. 2 oyla seçimi kaybettiler. İtirazlar yapıldı. Karar verildi. 3-5 kişi basın açıklaması yapıyor. Küçük şeylerle bu parti yıkılmaz. İstifa belgeleri yok ortada. Fotoğraflar var. Basın açıklamasına katılanlar hakkında disiplin işlemi başlatacağız... (Haber servisi, DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nermin
 19 Ekim 2017 Perşembe 03:40
Parti içi adalet diyeceksin kendi içinde adeletli olmayacaksin, hakkını arayanlara hemen disiplin kurulu ile tehtid edeceksin, böyle başkanlık böyle yöneticilik olmaz. Kılıçdaroğlu her şeye yaparım, ilgileniyorum der ama hiç bir şey yapmaz, üyeye farklı. yönetime farklı konuşur hiç güven kalmadı bunlara.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir