MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de o ilçede 'yeni başkan' krizi!
Politika
27 Nisan 2018 Cuma 10:55

CHP'de o ilçede 'yeni başkan' krizi!

CHP’de aday adaylığı için ilçe başkanlığında istifa yaşanan iki ilçeden Ödemiş’te yeni başkan seçildi, Bornova’da kriz çıktı. Yönetim içinde Aksu aday. Yarıya yakın yönetici Aksu'ya sıcak bakıyor ancak başkanlıktan istifa eden Kavalar ve ekibi Aksu'yu istemezken, dışarıdan başkan formülünü gündeme getiriyor. İlçede seçim yapılamıyor, oluşan krize İl Başkanı Yücel de müdahil oldu.

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran’daki seçim öncesi milletvekilliği aday adayı olacak isimler için son istifa tarihi dün sona erdi. 

CHP İzmir’de iki ilçe başkanı adaylık yolunda görevinden istifa etti. Ödemiş’te Mehmet Birlik, Bornova’da da Nevzat Kavalar ilçe başkanlığı görevlerinden ayrılarak milletvekili aday adayı oldu.

ÖDEMİŞ SEÇİM YAPTI
Ödemiş’te Birlik’in yerine ilçe yönetimi seçim yaptı. Yönetim oybirliğiyle ilçe sekreteri Mehmet Kiremitçi’yi başkan seçti. Seçim karar defterine işlendi.

BORNOVA’DA KRİZ
Ödemiş’te başkan seçimi tamamlanırken, Bornova’da kriz çıktı. Milletvekilliği için istifa eden Nevzat Kavalar'la birlikte yeni dönemde ilçe başkanı olacak isimler arasında adı geçen Selma Nalbantoğlu da aday adaylığı için istifa etti.

YÖNETİMİN ÇOĞUNLUĞU AKSU DİYOR
Yönetim içinde İnan Aksu adaylık istiyor. Yönetimde Aksu'ya sıcak bakan yarıya yakın yönetici var ancak Kavalar ve ekibinin bu isme sıcak bakmadığı öğrenildi. İlçe başkanı olarak düşünülen isimlerden olan Okan Balcıoğlu’nun da görevi düşünmemesi Kavalar cephesini kilitledi.

AĞABEY FORMÜLÜ GÜNDEMDE 
Gündeme ‘dışarıdan başkan’ formülü geldi. Kavalar’ın son toplantıda "Ağabey lazım" demesi ihtimali güçlendirdi.

YÜCEL ‘SEÇMEYİN’ DEDİ
Aksu ve ona destek veren ilçe yöneticileri dışarıdan başkan formülüne sıcak bakmazken, kendi aralarında seçim yaparak yeni başkanın belli olmasını istediler fakat  görevi vekaleten sürdüren İlçe Sekreteri Asım Güven seçimin yapılmayacağını söyledi.  Büyüyen krizde CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in de dahil olduğu ve Bornova İlçe Yönetimi’ne  ‘20 Mayıs’a kadar seçim yapmayın’ talimatı verdiği öğrenildi.

Yücel’in çıkış sonrası kriz daha da büyürken Genel Merkez’e kadar taşındı.

KOÇANALI SÜRPRİZİ
Kavalar ve ekibinin ilçe kongresinde başkan adayı olan ancak daha sonra çekilen Osman Koçanalı’yı ‘ağabey’ formülü olarak düşündükleri iddia edildi. Koçanalı’ya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da sıcak baktığı ifade edildi.

Yönetimdeki çoğunluğun Aksu konusunda geri adım atıp  atmayacağı önümüzdeki günlerde krizin boyutunu şekillendirecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 chp hak hukuk adalet
 1 Mayıs 2018 Salı 00:10
eger kendi kendine secim yapma ehliyetine sahip degilse neden yonetime aliniyorlar sadece baskan secilsin herseye o karar versin ne gerek var yonetime
 düriye
 28 Nisan 2018 Cumartesi 11:44
Dışardan bır aday olacaksa, 20 11 de başarıyla iki seçim götüren, eski ilçe başkanlarından Enver Dündar olmalı. Adalet hak hukuk işte o zaman olur. Bornova da Rahmetli Hikmet Sökmen den sonra Adaletli gördügüm tek ilçe başkanı Enver Dündar.
 üye
 27 Nisan 2018 Cuma 17:00
seçilen yönetimimize niçin haksızlık yapılıyor anlamıyorum.hani hak hukuk adalet diyordunuz ya bumu hukuk adalet yazıklar olsun sizlere.bırakın seçilen kişiler kendi arasından başkanını seçsin.yoksa dışarıdan gelecek kişi nasıl çalışacak ayrımcılık hat safhada yazıklar olsun size
 bornova bizim evimiz
 27 Nisan 2018 Cuma 15:15
başkasının güdümünde olan İNANçsız kişiler 500.000 nüfuzlu bornova ya yakışmaz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir