MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de örgütlere kritik genelge: Seçim yapmayın!
Politika
30 Nisan 2018 Pazartesi 21:03

CHP'de örgütlere kritik genelge: Seçim yapmayın!

CHP'de MYK'nın ardından il ve ilçe örgütlerine kritik bir genelge gönderildi. Genelgede il ve ilçe başkanı milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden örgütlerde herhangi bir seçim yapılmaması talimatı verildi. İzmir'de iki ilçede istifa yaşanmıştı.

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran'daki seçime kilitlenirken, partilerde milletvekilliği aday adaylığı için istifalar tamamlandı.

CHP'de bir çok il başkanı ve ilçe başkanı görev bıraktı. İzmir'de Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik ve Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar istifa edip milletvekili aday adayı oldu.

CHP'de flaş bir gelişme yaşandı ve Genel Merkez'deki kritik MYK'da il ve ilçe başkanlıklarında yaşanan adaylık istifaları masaya yatırıldı. 

Birçok il ve ilçe başkanının yerine Genel Merkez’den izin alınmadan atama ve seçim  yapılması parti yönetiminde rahatsızlık yarattı. MYK sonrası Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Genel Sekreter Akif Hamzaçebi imzasıyla il ve ilçe başkanlıklarına yeni genelge yollandı.

Genelgede şu ifadeler kullanıldı;

1- Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmayı düşünen ve bu nedenle görevlerindeni istifa eden, İl-İlçe Başkanlarımız yerine, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim/atama yapılmamasını, görev yerlerinin kesinlikle doldurulmamasını,

2- Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmayı düşünen ve bu nedenle görevlerinden istifa eden İl-İlçe Başkanlarımız yerine, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının bilgisi dahilinde gerçekleşecek olan seçim/atama yapılıncaya kadar, ‘Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcıları’nın vekalet etmesi hususunda önemle bilgilerinizi rica ederiz”

ÖDEMİŞ SEÇTİ, BORNOVA SEÇİM YAPMADI
Parti Genel Merkezi'nin yeni genelgesi sonrası kafalar karıştı. Ödemiş'te istifa eden Birlik'in yerine yönetim seçim yapmış ve ilçe sekreteri Mehmet Kiremitçi'yi başkan seçmişti. 
Bornova'da ise Kavalar'ın yerine birden fazla isim koltuğa talip olunca il başkanlığı müdahale etmiş ve 'seçim yapmayın' demişti.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ömer Canseven
 30 Nisan 2018 Pazartesi 21:49
Okuma yazması olan TÜZÜK okur, anlar. Beklenebilir. Atama yapılamaz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir