MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de parti içi yarış tam gaz: İlçe ilçe sandık raporu!
Politika
16 Eylül 2017 Cumartesi 09:25

CHP'de parti içi yarış tam gaz: İlçe ilçe sandık raporu!

CHP İzmir’de Konak, Karabağlar, Buca, Bornova ve Bayraklı gibi ilçelerde sandık kuruldu. Narlıdere’de de start 11 mahallenin tamamında verildi. Muhalefet kararı baskın seçim olarak niteledi ve boykot kararı aldı. Üyenin en fazla olduğu mahalle olan Çatalkaya'da boykot sonuç verdi. Buca'da çift listeler yarıştı, ilçe yönetimi güçlü çıktı. Karabağlar Üçkuyular'da muhalifler kazandı.Sarıyer'de ise tansiyon yükseldi. Bayraklı'da ise İlçe Başkanı Alper'in üyeye tokat attığı iddia edildi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de parti içi yarış sürüyor. Üyeler ilçe kongrelerinde ilçe başkanı seçecek olan delegelerin belirlenmesi için sandık başına gitti.

Metropolde bugün Konak, Karabağlar, Buca, Bornova ve Bayraklı gibi ilçelerde sandık kuruldu. Narlıdere’de de start verildi. 11 mahallenin tamamında sandık kuruldu. 

Çift listeli yarışların büyük heyecana sahne olduğu güne Narlıdere'deki boykot krizi damga vurdu. Muhalifler 'baskın seçim' iddiasıyla sandığa gitmeme kararı alırken, boykot üye sayısı olarak en büyük mahalle olan Çatalkaya'da sonuç verdi ve seçim iptal edildi. 

Karabağlar'da çift listeli yarışta gözler Üçkuyular Mahallesi'ndeydi... Kritik seçimde zafer muhaliflerin oldu. Sarıyer'de ise kavga çıktı. İl yöneticisi Çetin Özdemir polis aracıyla alandan ayrılabildi.

Buca'da da 4 mahallede sandık kurulurken, çift listeli seçimler oldukça çekişmeli geçti. Sandıklardan ilçe yönetiminin desteklediği listeler karlı çıktı. 

Bayraklı'da da benzer bir tablo yaşandı, çift listeli yarışlarda ilçe yönetiminin desteklediği listeler galip geldi, günün en çok konuşulan olayı ise şok tokat iddiası oldu. İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in bir üyeye tokat attığı iddia edilirken, ilçe yönetimi cephesinden yalanlama geldi. 

İLÇE İLÇE RAPOR

KARABAĞLAR: ÜÇKUYULAR’DA ZAFER MUHALİFLERİN
Karabağlar’da gözler Üçkuyular Mahallesi’ndeydi… Çift listeli rekabet yaşandı.

Belediyeye ve ilçe yönetimine muhalif isimlerin ağırlıkta olduğu, ADD Karabağlar Şubesi'nin de destek verdiği beyaz listede Selçuk Uğur Dölen, Ayşe Dereliler, Emel Tangobay, Zevzi özelli, Arzu Darik, Yasemin Can, Aynur Gerçek, Hatice Hür, Atilla Soylu, Muray Aydın, Turgay özgör, Eren Atılgan, Emine Dudu Çobanoğlu, Mehmet Darca ve Şerafetdin Demirlek yer aldı.

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İlçe Başkanı  Ali İhsan Yıldız’ın da desteklediği iddia edilen kırmızı listede ise Şevkiye Akkuş, Gökhan Kurt, Basri Gülaslan, Bülent Şençiftçi, Basri Çavuşoğlu, Zeynep Sarıkeçe, Cuma Şahin, Elif Sağdıç, Onur Utkan İlçi, Gülşen Dindaroğlu, Yüksel Özakaydın, İstemihan çelik, Hayati Yılmaz, İsmail Şahbaz ve Nurat Balkesen yer aldı. 

BEYAZ LİSTE KAZANDI
İl yöneticisi Utku Gümrükçü'nün gözlemci olarak görev yaptığı Üçkuyular'da zafer muhaliflerin oldu. Seçimlerde beyaz liste 104 oy alırken, kırmızı listeye sandıktan 66 oy çıktı. 2 oy da geçersiz sayıldı. 

Karabağlar'da Uğur Mumcu, Bahar, Yüzbaşı Şerafettin, Metin Oktay, Abdi İpekçi ve Sarıyer'de de seçim heyecanı yaşandı..

BAHAR DA KIL PAYI BEYAZ LİSTE
Karabağlar’da Bahar Mahallesi’nde de çift liste yarıştı. Beyaz-mavi listenin rekabetinde sandıktan 2 oy farkla(51-49) beyaz liste önde çıktı. Beyaz listeye İlçe Eski Başkanı Orhan Polat ve il yöneticisi İrfan Can gibi isimler destek verdi.

SARIYER'DE TANSİYON YÜKLSELDİ
Sarıyer Mahallesi’nde çift listeli seçim oldu. Saat 20:00 ile 22:00 arasında kurulan sandıkta kazananı 1 oy belirledi. İl Yöneticisi Çetin Özdemir’in yer aldığı, belediye ile ilçe yönetimi destekli mavi liste, muhaliflerin hazırladığı  beyaz listeyi geride bıraktı. Öte yandan il yöneticisi Özdemir  ile beyaz listeye destek veren meclis üyesi Abdulvahap Batıhan arasında tansiyon yükseldi. Taraflar arasında tartışmanın büyümesi üzerine Özdemir'in polis aracıyla seçimin yapıldığı alandan uzaklaştırıldığı belirtildi. 

BUCA: ÇİFT LİSTELER YARIŞTI
Buca'da cumartesi mesaisinde Karanfil, Barış, Vali Rahmi Bey, Bucakoop mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı.

KARANFİL'DE SON ANDA ÇİFT LİSTE
Buca Karanfil mahallesinde son anda çift listeli yarış yaşandı. İlçe yönetimine yakın isimlerin listesi olan mavi ile muhaliflerin son anda çıkardığı beyaz listenin yarışında 67-13 mavi kazandı. Nesrin Kandemir, Ebru Keleş, Kürşat Kaygısız, Ramazan Selçuk ve Fevzi Kaya delege seçildi. 

BARIŞ'TA SEÇİM İPTAL
Barış Mahallesi’nde seçime tek listeyle gidildi. Listede Berivan yeşilbaş, Burcu Uğraş, Canan Aydemir Özkan, Derviş Benk, Elbey Sinan,  Ergün Aydın, Gülsüm karaçaylaklı, Harun Düşenkalkan, Mustafa Keçkin, Nevzat Koç, Recep Aktaş, Suat Çeken, Şehmuz Gezici,  Şengül Süzen, Tekin tanyeri, Yusuf Güzel, Zeki Çelik yer aldı. Ancak Barış Mahallesi'nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı seçim iptal edildi. İlçe başkanlığı yeni tarihi duyuracak.

VALİ RAHMİ BEY’DE MAVİ KAZANDI
Buca Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde çift liste rekabeti yaşandı. İlçe yönetiminin desteklediği ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel'in yer aldığı mavi liste, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı Saffet Özdemir'in eşi Büyükşehir Meclis Üyesi Sabriye Özdemir'İn yer aldığı beyaz listeyi geride bıraktı. Sandıktan 101-91'lik sonuç çıktı. Kazanan mavi listeden Yücel dışında Kazım Çırak, , Eşkaf Yurdanur, Zaim Karabiber, Haydar Karakoyun, Baki Balyemez, Gizem Sel, Nail Dağdelen, Suat Kaya, Nalan Zayıfoğlu, Pelin Sevik ve Azize Bilici delege seçildi.

BUCA KOOP’TA KIRMIZI-MAVİ YARIŞI: KAZANAN...
Buca Koop Mahallesi’nde de çift liste heyecanı vardı. 17 delegenin seçileceği mahallede kırmızı ve mavi liste yarıştı. Her iki listede de ilçe yönetimine yakın isimler yer aldı.  Seçimi, partiden vekil adayı olmayı başaran Ali Hıdır Uludağ’ın yanı sıra  Hüseyin Ateş, Burhan Orallı, Devrim Yalçın, Fırat Akçay, Habibe Türk gibi isimlerin bulunduğu kırmızı liste 183'e karşı 225 oyla kazandı. Mavi listede ise Canan Sağlamkaya, Evrim Ekinci, Melek Cirikciel, Yağmur Topçu, Gülizar Vizik gibi partililer yer aldı. 

NARLIDERE: BOYKOT KRİZİ! 
Parti içi yarışta Narlıdere'de sandık boykot kriziyle açıldı. İlçede 2. İnönü, Altı Evler, Atatürk, Çamtepe, Çatalkaya, Huzur, Ilıca, Liman Reis, Narlı, Sahil Evleri ve Yenikale Mahalleleri'nde sandık kuruldu ancak üyelerin büyük çoğunluğu ilçe başkanlığına tepki olarak  sandığa gitmeme kararı aldı.

Narlıdere'de  bir önceki kongre sürecinde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Kılıç önderliğinde yola çıkan Özgür İrade Hareketi partide birlik ve beraberlik sağlanması adına bu yıl ilçe başkanlığıyla ortak hareket kararı almıştı. Bu kapsamda mahallelerde komiteler kurulup, tek liste çıkarılması için çalışmalar yapıldı. Komite çalışmalarını sürdürürken, delege seçimleri için Eylül ayı sonu planlandı.

Ancak ilçe başkanlığı hafta içinde aldığı kararla tüm mahalleler için sandık günü olarak Cumartesi'yi belirledi. İlçelerdeki komitelerinde hazırladıkları listeleri dikkate almama yoluna gidildi.

İTİRAZ EDİLDİ AMA KABUL GÖRMEDİ
İlçe başkanlığının hamlesini 'baskın seçim' olarak niteleyen komite bileşenleri ve Özgür İrade Hareketi destekçileri ilçe ve il başkanlığına yaptıkları ‘erteleme’ başvurusundan sonuç almayınca tepki göstermek adına sandığa gitmeme kararı aldı. 

ÇATALKAYA’DA SEÇİM İPTAL
İlçenin üye bakımından en büyük mahallesi olan Çatalkaya’da boykot sonuç verdi. 947 üyenin oy kullanma hakkı olduğu Çatalkaya’da  sandıktan 314 oy çıktı. İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan ve 8 meclis üyesinin yer aldığı mahallede seçim iptal edildi. Tüzük gereği Çatalkaya’da sandık Pazar günü aynı yer ve saatte yeniden kurulacak. 2 oyla yeterli çoğunluğun sağlanmadığı mahallede Ednan Arslan'ın farklı ilçelerdeki görevi nedeniyle mahallesinde oy kullanmadığı öğrenildi.Mahallede sandığa boykoyu örgütleyen isimler ise Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Kılıç ile ilçe eski gençlik kolu başkanı Ferhat şahanlı oldu.

Öte yandan diğer mahallelerde de sandığa katılımın düşük olduğu ancak yeterli çoğunluğun sağlandığı bildirildi. 2. İnönü, Altı Evler, Atatürk, Çamtepe, Huzur, Ilıca, Liman Reis, Narlı, Sahil Evleri ve Yenikale mahallelerindeki tek listeli seçimler geçerli sayıldı.

BAYRAKLI’DA BEYAZ LİSTE ZAFERİ 
Bayraklı’da Adalet Mahallesi’nde çift liste heyecanı yaşanıyor. Alpaslan Mahallesi’nde tek listeyle sandığa gidildi. Bayraklı ve Gümüşpala mahallelerinde tek, Emek Mahallesi’nde çift listeli seçim gerçekleşti.

Adalet Mahallesi'nde ilçe yönetiminin desteklediği beyaz liste sandıktan zaferle ayrıldı. Beyaz liste sandıktan 130 oyla galip çıkarken, mavi liste 90 oyda kaldı. Emek Mahallesi'nde de kazanan ilçe yönetiminin desteklediği beyaz liste oldu. Meclis Üyesi Nail Kurtuluş'un yer aldığı beyaz liste 178 oyla seçimi kazandı, muhaliflerin mavi listesi ise 148 oy aldı. 

Alpaslan Mahallesi’nde ise tek listeyle gidilen seçimde Pınar Yılmaz, Volkan Uykur, Sezgin Aslan, Şehriban Bakır, Melek Akkuş, Murat Koska, Yıldıray Doğru, Lütfi Topal ve Cemil Ünsal delege oldu.

ALPER ÜYEYE TOKAT ATTI İDDİASI
Öte yandan Emek Mahallesi’ndeki seçimlerde İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in parti üyesi Bülent Ermeş’e tokat attığı iddia edildi. Ermeş’in Gümüşpala Mahallesi’ndeki karakola giderek ilçe başkanından şikayetçi olduğu belirtildi.

İL YÖNETİCİSİ YALANLADI
Bayraklı delege seçimlerinde gözlemci olarak bulunan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı, sözlü münakaşa yaşandığı herhangi bir fiziki müdahalenin olmadığını açıkladı.

KONAK: TEK LİSTELİ SEÇİM
Konak'ta sandık kurulan Barbaros, Ege, Güney, Halkapınar, Hilal, Yenişehir mahallelerinin tümünde tek listeli seçim gerçekleşti.

BORNOVA: 3 MAHALLEDE SEÇİM VAR
Bornova'da Karacaoğlan, Naldöken, Serintepe mahallelerinde sandık kuruldu.Sadece Naldöken'de çift liste rekabeti var. 

Tek listeyle seçime gidilen Serintepe Mahallesi'nde Meclis Üyesi Mehmet Poyraz, Cemal Şener, Kader Kocaman, Burcu Civan, İsmail Avcı ve Alişan Han delege seçildi. 

DİKİLİ: KRiTiK MAHALLEDE TEK LİSTE 
Dikili'de seçim heyecanında gözler Çandarlı'daydı... Mahallede sandığa tek listeyle gidildi. 29 delegenin seçileceği Çandarlı'da Muslu Öztürk, Ahmet Göçmen, Gülten Kuzucuoğlu gibi uzun yıllardır partide yer alan isimler delege oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir