MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de sandık kavgası: Meclis üyesi ile il yöneticisi karşı karşıya!
Politika
19 Eylül 2017 Salı 11:19

CHP'de sandık kavgası: Meclis üyesi ile il yöneticisi karşı karşıya!

CHP Karabağlar’da Bahar Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerine yönelik iki farklı iddia ortaya atıldı. Seçim sonucunun kesinleşmeden sandığın alandan götürüldüğüne yönelik tutulan tutanağa imza atan meclis üyesi Bülent Torun ”Şaibe var” derken, mahalleden delege adayı olan il yöneticisi İrfan Can ise, “Şaibe yok. Beyaz kazandı” dedi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla sürerken, sürecin en çekişmeli geçtiği ilçelerin başında Karabağlar geliyor.

Hafta sonu birçok mahallede sandığın kurulduğu Karabağlar’da, Bahar Mahallesi’de iddiaya göre seçim sonucuna yönelik tutanak tutulmadan kazanan ilan edildi ve oy pusulaları ile zarflar apar topar alandan götürüldü.

TUTANAK TUTULDU
Bahar Mahallesi’nde oyların sayımı noktasında listeler arasında tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma esnasında mahalleden delege adayı olan il yöneticisi İrfan Can’ın talimatıyla sandık görevlisi ‘Beyaz kazandı’ dedi. Sandık görevlisinin daha sonra sonucu rakamsal olarak kesinleştirmeden oy pusulaları ve zarfı aldığı, tutanak tutmadan apar topar seçim yerinden ayrıldığı belirtildi.

Seçim esnasında orada bulunan partililer ve meclis üyeleri tutanak tuttu. Tutanağa meclis üyelerinden Bülent Torun ve Emin Uztemur da imza attı.

TORUN: SEÇİM ŞAİBELİ
Tutanağa imza atan meclis üyelerinden Torun Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada “Seçim şaibeli. Oy sayımı sırasında da dikkat ettik. Şaibe var. Sayım tamamlanmadan sandık kucaklandı apar topar gitti” dedi. 

CAN: ŞİABE YOK
Kazandığı iddia edilen beyaz listeden delege seçilen il yöneticisi İrfan Can, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: Seçim gayet normal yapıldı. Sayım yapıldı. Zarflarla pusulalar birbirini tutu. 48 mavi 51 beyaz liste oy aldı. Beyaz liste kazandı. O anda tutanak tutuldu. Seçimi kabul edemeyenlerin ortaya attığı iddialar yanlış. Seçimde şaibe yok…

İŞTE O TUTANAK

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir