MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de seçim öncesi kritik toplantı: Adaylık fotoğrafı netleşiyor
Politika
17 Temmuz 2022 Pazar 11:12

CHP'de seçim öncesi kritik toplantı: Adaylık fotoğrafı netleşiyor

Menderes Belediyesi Meclisi’nde 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak seçim öncesi CHP’de 3. toplantı gerçekleşti. İl Başkanı Yücel ve vekillerin, meclis üyeleriyle yapılan kahvaltılı toplantısında adaylık konusu masaya yatırıldı. Adayın meclis toplantısından kısa bir süre önce açıklanması kararlaştırılırken, edinilen bilgiye göre masadaki iki isimden biri öne çıktı.

GERÇEKİZMİR - Menderes’te yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler yapılacak başkanvekili seçimine çevrilirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. 

Menderes Belediyesi Meclisi’nde 18 Temmuz Pazartesi günü yapılacak seçim öncesi CHP’de 3. toplantı gerçekleşti. 

İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, Kani Beko, il yöneticileri Özkan Tice, İpek Onbaşıoğlu, Menderes’in CHP’li 15 meclis üyesi ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

MASADA 2 İSİM

İlçedeki bir restoranda gerçekleşen buluşmada adaylık konusu masaya yatırıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda adayın Pazartesi günkü seçimden kısa bir süre önce açıklanması kararlaştırıldı. Seçim öncesi Erkan Özkan ve Fatma Ekicioğlu isimleri öne çıktmıştı. Gerçekİzmir'in edindiği bilgiye göre bu iki isimden Erkan Özkan'ın bir adım önde olduğu öğrenildi. Menderes Belediye Başkanı Kayalar'ın da Özkan ismine sıcak baktığı öğrenildi. Ekicioğlu'nun ise adaylık için kulis çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi. 

TORUN İZMİR'E GELDİ

Öte yandan daha önce kente gelip meclis üyeleriyle görüşeceği belirtilen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun toplantıda yer almadı. Torun akşam saatlerinde kente gelerek pazartesi günü gerçekleştirilecek seçim öncesi son görüşmeleri yaptı. 

Menderes Belediye Meclisi’nde 15 CHP’li üyenin yanı sıra Cumhur İttifakı’ndan 9 isim yer alıyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 chp li
 17 Temmuz 2022 Pazar 11:37
Chp Meclis üyeleri arasında en iyi bu görevi yerine getirecek kişi Alper SÜRÜCÜ hem bilgili hemde tecrübeli .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir