MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de seçime damga vuran olay: Kürüm neden yazılmadı?
Politika
18 Eylül 2017 Pazartesi 13:51

CHP'de seçime damga vuran olay: Kürüm neden yazılmadı?

CHP’de geçmiş yıllarda ilçe başkanlığı ve kurultay delegelikleri de yapmış Karabağlar Belediyesi Eski Başkanı Sıtkı Kürüm’ün mahallesi Bahçelievler’de tek listeli seçimde delege listesine yazılmaması gündeme oturdu. Kürüm’ün komisyon mağduru olduğu belirtilirken, parti kulislerinde rövanş iddiası konuşuluyor.

GERÇEKİZMİR - Partide geçmiş yıllarda ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı, kurultay delegelikleri yapmış Karabağlar Belediyesi Eski Başkanı Sıtkı Kürüm’ün, mahallesi Bahçelievler’de tek listeli seçimde delege listesine yazılmaması gündeme oturdu.

Kürüm, listede yer almaması nedeniyle örgüte sitem ederken, eski başkanın ‘komisyon’  mağduru olduğu ortaya çıktı. Mahallede çoğunluğu genç ve yeni partililerden oluşan komisyonun listeyi hazırlarken, parti etkinliklerinde uzun süredir gözükmeyen Kürüm’ü listeye yazmadıkları öğrenildi.

KARADENİZ: DEMOKRATİK YÖNTEMLE BELİRLENDİ
Bahçelievler’de delege seçilen KARBEM Müdürü Hakkı Karadeniz’in eşi olan mahallenin etkin siyasetçilerinden Ayla Karadeniz, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada, “ Mahalle çalışma grubumuz geniş bir grup. Delege seçimleri için 6 kişilik komisyon kurduk. Genç arkadaşlardan oluştu. Biz komisyona ‘siz ne karar verirseniz arkanızdayız’ dedik. Delegeler demokratik yöntemle belirlendi. Onların oluşturduğu listeye sandıkta onay verdik” dedi.

YÜKSEL’İN RÖVANŞI MI?
Öte yandan seçim sırasında bazı partililerin Kürüm'ün listede yer alamaması nedeniyle "yıllar öncenin rövanşını aldık" dediği de iddia edildi. Kürüm’ün CHP Konak İlçe Başkanı’yken İl eski Başkanı Alaattin Yüksel’in mahallesinde delege seçilmemesinde etkili olduğu, Bahçelievler’de Yüksel’e yakın partililerin de Kürüm’e benzer bir olayı yaşatmak istedikleri iddia edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Cengiz cansız
 18 Eylül 2017 Pazartesi 20:32
Alaattin yükselinde sıtkı kürümünde yazılmaması yanlış bence ayla karadeniz demogoji yapıyor bence partiye emek ve mesai veren insanlara vefalı davranmak gerekır
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir