MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de sürpriz istifa: O meclis üyesi partiden ayrıldı!
Politika
28 Temmuz 2021 Çarşamba 17:07

CHP'de sürpriz istifa: O meclis üyesi partiden ayrıldı!

Torbalı Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Baykara, partisinden istifa etti. Bağımsız meclis üyesi olarak görevini sürdüreceğini bildiren Baykara, İsmail Uygur'un vefat etmesinden sonra gerçekleşen başkanlık seçiminde kendisine kasıtlı bir tutum takınıldığını gerekçe olarak gösterdi.
GERÇEKİZMİR - Torbalı Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis Üyesi Mehmet Baykara, partisinden istifa etti. Merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur'un ardından gerçekleşen başkanlık seçiminin sürecini hatırlatan Baykara, kendisine kasıtlı bir tutum takınıldığını iddia etti. Sosyal medyasından istifa kararını açıklayan Baykara, siyasi hayatına bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini vurguladı.

İşte o açıklama:  Yaklaşık 30 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi'nde devam eden siyasi hayatımı vefat sonrası oluşan yönetim boşluğu ve yine yaşanılan seçim sürecinde şahsımı şeklen Başkan vekili olarak görevlendirip sonrasında bu göreve başka bir meclis üyesi arkadaşımın görevlendirilmesini şahsıma ve bana inanlara yapılan bir kasıtlı tutum olarak gördüğümden bu yönetim şekli ile daha fazla çalışamayacağımı tüm kamaoyuna bildirir bu sebeple gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum bundan sonra bağımsız Meclis üyesi olarak devam edeceğimi tüm kamaoyuna bildiririm

MECLİSTEKİ TABLO NASIL?
Başkan Uygur'un vefatı sonrasında gerçekleşen meclis seçimi öncesinde CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 koltuk sayısı bulunuyordu.

CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık seçimde AK Parti’ye oy attığını ilan ederek partisinden istifa etmişti. Akbıyık’la birlikte DEVA Partisi’nin tek meclis üyesi İlknur Demirtaş da AK Parti saflarına katılmıştı. Mecliste DEVA'nın temsiliyeti sonlanmıştı.

Sonrasındaki dağılıma göre CHP’nin 17, AK Parti’nin 12, MHP’nin 2 üyesi bulunuyordu. Baykara'nın kararının ardından ise en yeni tablo CHP'ni 16, AK Parti'nin 12, MHP'nin 2 üyesinden oluştu. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir