MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de vekillerle seçim zirvesi: Neler konuşuldu?
Politika
9 Şubat 2019 Cumartesi 18:07

CHP'de vekillerle seçim zirvesi: Neler konuşuldu?

CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Adayı Soyer il binasındaki zirvede İzmir Milletvekilleri ile sürece masaya yatırdı. Meclis üyeliği listesi konusunda ise isimler değil kriterler masaya kondu.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İzmir'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi heyecan adayların açıklanmasıyla giderek artarken, CHP cephesinde yoğun bir trafik yaşanıyor.

CHP İzmir'de bir yandan sandıkta ittifak yapılan İYİ Parti cephesiyle de meclis üyelikleri listesi konusunda istişare yapılırken bir yandan da seçim süreci önemli toplantılarla masaya yatırılıyor. 

Son zirve CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer'i İzmir Milletvekilleri ile bir araya getirdi. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve İzmir Milletvekili Kani Beko dışında tüm vekiller yer aldı.



Gerçekİzmir’in edindiği bilgilere göre yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda ağırlıklı olarak seçim sürecindeki çalışmalar ve propagandalar hakkında konuşulurken, süreç ile ilgili plan ve programlar ilgili milletvekillerinin görüşleri alındı.

Toplantıda, siyaseten ve seçim deneyimi fazla olan isimlerden oluşan çok genişletilmemiş bir seçim komitesi oluşturulması da gündeme geldi. Oluşturulan komite seçim sürecindeki koordinasyonu sağlayarak, Büyükşehir Adayı Soyer ve Milletvekilleri’nin çalışmalarını planlayacak. İl Başkanlığı hesabında imece usulü bir hesap oluşturularak, bağışlarla seçim çalışmaları için bütçe sağlanacak.

MECLİS LİSTESİNDE İSİM DEĞİL ŞABLON VE KRİTERLER MASADA 
Meclis üyelikleri ile isim konuşulmadığı, listenin şablon halinin masaya yatırıldığı öğrenilirken, meclis üyeleri ile ilgili en önemli kriterin meclis üyelerinin mutlaka başvuru yaptığı ilçelerde ikamet etmesi olduğu belirtildi. Vekillerin, belediye başkan adaylıklarında kadın aday sayısının az olması nedeniyle oluşan sıkıntının meclis üyeliklerinde giderilmesi ve meclis üyeliklerinde kadın kotasının yüzde 40 olması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

Ayrıca Soyer’in toplantıda; partili olmayan ancak gönüllü olan özellikle genç bir kesim olduğu ve parti dışı unsurların da aktif çalışmanın içerisine girmesi noktasında bir öneride bulunduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kızbes seyhan AYDIN
 22 Şubat 2019 Cuma 07:54
25-30 kişilik meclis uyeligi listelerinde secilebilir siradan kadin sayisi 3 yafa 4ü gecmiyor. Kotayı sonlarda secilmeyecek siralarda kadinlarla doldurularak dolgu malzemesi yapılmiş. Bırakin kotanin ustune cikmayi kotanin da altinda bir sayi gosterilmiş. Bumudur HAK HUKUK ADALET. KOCA ISTANBULDA 1 KADIN ADAY IZMIRDE 2 KADIN ADAY. MECLIS ÜYELIKLERI EŞ AKRABA DOST HAMILI YAKINIMDIR KART MISALI
 İrfan
 9 Şubat 2019 Cumartesi 20:31
Merak ediyorum; istifa ederken bir kamyon laf eden ve bu laflarını Tunç Soyer''e de vuran Sevda Hanım, Tunç Soyer''in yüzüne nasıl baktı acaba...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir