MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'de yeni 'fuar' krizi: O vekillerden boykot!
Politika
7 Eylül 2018 Cuma 16:45

CHP'de yeni 'fuar' krizi: O vekillerden boykot!

İEF açılışına geride kalan yıl yaşanan protokol krizinin ardından bu yıl da yapılan boykot damga vurdu. CHP'li bazı İzmir Milletvekilleri çeşitli nedenlerle tepki koyarak açılış törenine katılmadı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kapılarını 87'nci kez kapılarını açıyor.

Türkiye'nin tek ve genel ticari fuarı olan İEF'nin açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da katılıyor. 

Fuar açılışı öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun olağanüstü kurultay tartışmaları sürecinde değişim vurgusu yaparak Genel Merkez ile ters düşmesi sonucu CHP üst yönetiminden törene kimin ya da kimlerin katılacağı merak konusu olmuştu... 

Yoğun programı nedeniyle açılışa katılamayacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nu açılışta Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak temsil ediyor. Törene Öztrak’ın katılması ilginç bir durumu da beraberinde getirecek.  Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan il danışma kurulu toplantısında Öztrak’ı isim vererek eleştirmişti.

Öte yandan İEF’nin geçen yılki açılış törenine protokol krizi damga vurmuş, CHP İzmir Milletvekillerinden bazıları açılış öncesi alanı terk etmişti. Yaşananların ışığında bu yıl yapılacak açılış öncesi gözler CHP İzmir Milletvekilleri’ne de çevrildi. 

CHP İzmir Milletvekillerinden bazıları İEF’nin bu yılki açılışına da yaptıkları boykotla damga vurdu. 

İEF açılış törenine CHP İzmir Milletvekillerinden Murat Bakan, Ednan Arslan, Mahir Polat, Kani Beko ve Sevda Erdan Kılıç katılırken, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Özcan Purçu, Kamil Okyay Sındır ve Atila Sertel alanda yer almadı. 

Vekillerden Bayır, Serter ve Purçu’nun yapılan saat değişikliği, Başkan Kocaoğlu’nun partiyi hedef alan açıklamaları ve geçtiğimiz yıl yaşanan protokol krizine tepki olarak törende yer almadığı öğrenilirken, Sertel’in de yaşanan saat değişikliği sonrası önceden söz verdiği için Karşıyaka’da düzenlenen Basın Özgürlüğü Ödül Töreni’ne katılmayı tercih ettiği bildirildi. 

CHP İzmir Milletvekilleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan Ankara'da MYK toplantısında yer alırken, Selin Sayek Böke ve Mehmet Ali Çelebi ise şehir dışındaki görevlendirmeler nedeniyle açılışta yer almadı. 

YÜCEL DE Mİ PROTESTO ETTİ? 
Öte yandan il başkanları toplantısı Pazar günü olmasına rağmen 2 gün önceden Ankara’ya giden İl Başkanı Deniz Yücel’in de Fuar açılışında yer almak istemediği için erkenden Ankara’ya gittiği öne sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir