MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den DEÜ Rektörü Hotar'a 'manav' tepkisi!
Politika
1 Mart 2019 Cuma 10:45

CHP'den DEÜ Rektörü Hotar'a 'manav' tepkisi!

Artan meyve ve sebze fiyatları sonrası vatandaşın yükünü azaltmak için hükümet tarafından başlatılan tanzim satış uygulamasının gölgesinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nde de ilginç bir proje başlatıldı. DEÜ'de ihtiyaç sahibi öğrenciler için manav açıldı. CHP İl Başkanı Yücel'den uygulamaya tepki geldi. Yücel, Rektör Hotar'ı hedef aldı.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR – Ekonomik krizin gölgesinde vatandaşların artan meyve ve sebze fiyatlarıyla zorlaşan geçim derdine kolaylık sağlamak için hükümet tarafından başlatılan tanzim satış uygulamasının benzeri İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde dikkat çeken bir hamleyle hayata geçti. 

Dokuz Eylül Üniversitesi başlatılan ‘DEÜ Manav’ uygulamasıyla Tıp Fakültesi’nde manav standı kuruldu. 

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar uygulamayı “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan vatandaşlarımızın evlerine uygun fiyatlarla meyve sebze götürmelerini sağlayan girişimlerine destek olacak ‘DEÜ Manav’ uygulaması ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimize sosyal yardımda bulunmayı da hedefliyoruz” açıklamasıyla tanıttı. 

DEÜ’de başlayan proje tartışmalara neden olurken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinden de tepki geldi. 

ÖNCE NEDENLERİNİ ARAŞTIRSINLAR 
CHP İl Başkanı Deniz Yücel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Hotar’ı hedef aldı. Yücel, “Amacı bilim üretmek olan bir üniversitenin AK Parti Genel Başkanına yaranmak gibi bir amacı olamaz, rektör de AKP yöneticisi gibi davranamaz. Ekonomik krizin nedenlerini ve nasıl yok edileceğini araştırsınlar önce, gerisi gelir...” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir