MENÜ
İzmir 24°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den Sayıştay'ın kararına tepki!
Politika
30 Kasım 2023 Perşembe 13:50

CHP'den Sayıştay'ın kararına tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Büyükşehir’in kooperatiflerden ürün alımının Sayıştay tarafından durdurulduğunun açıklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu ve CHP İzmir milletvekillerinden karara tepki geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada üretici kooperatiflerinden Büyükşehir’in ürün almasının Sayıştay kararı ile durdurulduğunu açıkladı.

Soyer’in açıklaması büyük yankı uyandırırken Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu CHP İzmir milletvekillerinden karara tepki geldi. 

ASLANOĞLU: İKTİDARIN İZMİR'LE OLAN HESABI BİTMİYOR!

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu: İktidarın İzmir’le olan hesabı, engellemeleri bitmiyor. Sayıştay kararıyla büyükşehir belediyemizin süt kuzusu projesi kapsamında süt üreten kooperatiflerden süt alması engellendi. Ne çocuklarımızı sütsüz ne kooperatiflerimizi öksüz bırakmayacağız. Tıpkı iktidarın İzmirliyi, üreticiyi, köylüyü korkutmaya çalışmasına pabuç bırakmayacağımız gibi. İster asın, ister tutuklayın. Bizler ve Tunç Soyer İzmir’den ve halkımızdan yana olmaya devam edeceğiz.

POLAT: KÖYLÜNÜN YANINDAYIZ!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Ülkemizdeki en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan yerel yönetimlerin üretici kooperatiflerinden ürün alması Sayıştay kararıyla yasaklandı.

Neticede üretici kooperatiflerinden ürün alımının ihale yoluyla sağlanmasının, kooperatiflerin tekelleşmeye zorlanmasının, köylünün göçe mecbur kalmasının ve tarımdan uzaklaşmasının önü açılmış oldu. İzmirimizin 'Başka Bir Tarım Mümkün' politikasına vurulan bu darbenin mimarlarına karşı Belediye Başkanımız @tuncsoyer ile birlikte emeğin, alın terinin, üreticinin ve köylünün yanındayız.

TAŞKIN: MİLLETİN PARASINI FON-DİP YAPANLARLA UĞRAŞ!

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın: Sayıştay, üretici kooperatiflerinden ürün alarak çiftçileri destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uğraşma. Beş maaş birden alan siyasetçi bürokratlarla, milletin parasını bankalarda fon-dip yapanlarla uğraş!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir