MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den YSK'ya çağrı: Demokrasiye kurulan kumpası...
Politika
10 Nisan 2019 Çarşamba 13:04

CHP'den YSK'ya çağrı: Demokrasiye kurulan kumpası...

CHP İzmir İl Başkanlığı, Türkiye genelinde belediye başkanı seçilen isimlere mazbatalarının verilmesi noktasında çağrı yaptı.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Türkiye genelinde mazbata tartışmaları sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 ilde önemli bir hamleye imza attı.

CHP örgütleri tarafından seçilen belediye başkanlarının mazbatalarının verilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çağrı yapılırken, partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de de İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde belediye başkanı seçilen tüm isimlere mazbatalarının verilmesi noktasında YSK’ya çağrı yapılan açıklama Konak Saat Kulesi önünde gerçekleşti. Açıklamaya il yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve partililer katıldı.

SEÇİMİ KAYBEDENLERE SESLENİYORUZ
Basın açıklamasını okuyan İl Sekreteri Hacer Taş Gültepe, “Demokrasilerin gereği olan seçim sonuçlarını kabullenmek istemeyenler ve kimsenin inanmadığı bahanelerle Türkiye'yi gerenlere İzmir'den seslenmek istiyoruz. Demokrasimize gölge düşürmeyin, hak edenin hakkına ve milyonlarca insanımızın iradesine saygı duyun!Seçimi kaybedenlere sesleniyoruz; hakkıyla yönettiyseniz, halkı düşünerek hizmet ettiyseniz korkmayın. Seçimleri kaybettiğinizi kabullenin ve Türk halkının seçimine saygı duyun” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİYE KURULAN KUMPASI YSK BOZMAK ZORUNDADIR!
Açıklamanın 81 ilde aynı anda yapıldığının altını çizen Gültepe, YSK’ya çağrıda bulunarak, “ YSK’nın, yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorunda olduğunu kaydeden Gültepe, şunları söyledi: “YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak, ürettikleri yasa dışı gerçekleri reddetmek zorundadır. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. YKS ‘Demokrasi değil, seçimsiz bir Türkiye’ isteyen iktidar sahiplerine ‘dur’ demek zorundadır. YSK, ‘Hukukun üstünlüğü mü, yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu’ sorusuna açık ve net cevap vermek zorundadır. YSK’da hâkimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası, YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel sorumluluğudur” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir