MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’den alternatif törende’ iktidar’ mesajı... AK Parti'ye sert eleştiri
Politika
19 Mayıs 2024 Pazar 15:38

CHP’den alternatif törende’ iktidar’ mesajı... AK Parti'ye sert eleştiri

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ‘iktidar’ mesajı verdi. AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulunan Aslanoğlu, CHP'nin gençlere verdiği önemli yerel seçimlerde belediye başkan adaylarla gösterdiğini söyledi.

GERÇEKİZMİR- CHP İzmir İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda alternatif bir tören gerçekleştirdi. Törende iktidar mesajı veren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Elbette bunca yıldır liyakatsizce kurulmuş eş dost akraba düzenini yıkmak bir anda olacak iş değil. Adım adım yıkacağız haramilerin saltanatını” diye konuştu.

11 İLÇEYİ GENÇLİK KOLLARINDAN GELEN ARKADAŞLAR YÖNETİYOR

CHP’li Aslanoğlu 31 Mart seçimlerinde alınan başarıya vurgu yaparak, partisinin gençlere verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Aslanoğlu, “101 yıldır ayakta duran cumhuriyet, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlere emanet. Gençlerimiz elbette emanet aldıkları cumhuriyeti yükseltecek ve koruyacak. Peki bizim sorumluluklarımız? Bizlerinde gençlerimize karşı sorumlukları var. Çok çalışıp, onlara özgür ve demokratik bir Türkiye oluşturmalıyız. Gururla söylüyorum ki, bu mücadele de geçtiğimiz 31 Mart’ta çok önemli bir sınavı başarıyla geçtik. Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençleri ile el ele olduğunu göstermiştir 31 Mart’ta. Türkiye’nin dört bir köşesinde belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri gençlerimize emanet edildi. İşte bu, cumhuriyeti kuran ve ayakta tutan anlayışın ta kendisidir. Gençliğe sahip çıkmak, konuşmakla olmaz, uygulama ile olur. Onlara güvenmek, onlara yönetimleri vermektir sahip çıkmak. Kazandığımız 28 ilçe belediyesinin nerede ise yarısı, 11 ilçe belediyemiz 40 yaş altı genç yol arkadaşlarımız tarafından, çoğu CHP Gençlik kollarından gelen kardeşlerimiz tarafından yönetiliyor. Türkiye Cumhuriyeti güçlü temeller üzerine kurulmuştur. Atasına sarsılmaz inançlarla bağlı olan genç belediye başkanlarımızın belediyelerde yapacağı başarılı her hizmet ile o güçlü temellerin üzerine yeni sağlam tuğlalar öreceğiz” diye konuştu.

TEK HEDEFİMİZ İKTİDAR PARTİSİ OLMAK

Aslanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:         
“Bu ülkede bir tek gencimizin umudunu yitirmesine, geleceğinden endişe etmesine tahammülümüz yok. Son 22 yılda gençlerimize fikirleri, okulları, ideolojileri üzerinden yapılan baskıların hepsine son vereceğiz. Ekonomik krizler nedeniyle AKP tarafından yaşatılan tüm mağduriyetlerine merhem olacağız. Elbette bunca yıldır liyakatsizce kurulmuş eş dost akraba düzenini yıkmak bir anda olacak iş değil. Adım adım yıkacağız haramilerin saltanatını. Bu yolda en büyük adımlardan birini yine gençlerimizin desteği ile 31 Mart’ta attık. Kırmızıya bürünen Ege haritasını, Marmara’yı, Akdeniz’i ve artık algıların kırıldığı Karadeniz’i, İç Anadolu’yu, Güneydoğu’yu gördüğünüzde, sıradaki hedefimiz için sizlerde benim gibi, daha fazla heyecanlanmıyor musunuz? Cumhuriyetin gençlerinin, cumhuriyetin kadınlarının ve cumhuriyetin aydınlarının yöneteceği iktidardır o hedef. O hedef, ikinci Yüzyılında eksiği olmayan tam bağımsız Türkiye ve demokrasi ile taçlanmış Cumhuriyettir. O demokratik cumhuriyetin iktidar partisi olmaktır tek hedefimiz.”

‘TÜRKİYE İTİFAKI BİR KEZ DAHA KAZANACAK’

Aslanoğlu Türkiye ittifakına vurgu yaparak, “Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri, belediye başkanları olarak, her zamankinden daha çok çalışmalı ve hizmet etmeliyiz. Daha çok vatandaşımıza ulaşmalı ve aramıza katmalıyız. Atamızın gösterdiği hedeflere ulaşmak, Halkın iktidarını kurmak; gençlerimizin özlediği düzeni kurmak, emeklilerimizi ezilen kesim olmaktan kurtarmak, atanamayan öğretmenlerimizi öğrencilerine kavuşturmak, israfa, saray düzenine son vermek boynumuzun borcu. Seçimler ne zaman yapılacak emin değilim, zamanını bilmiyorum. Ama şuna emin olun ki, ne zaman yapılırsa yapılsın, bu köhnemiş AKP iktidarının gideceğini ve halkın iktidarının kurulacağını biliyorum. 31 Mart’ta Türkiye’nin birinci partisi olan Cumhuriyet halk partisi nezdinde Türkiye ittifakının bir kez daha kazanacağına yürekten inanıyorum” açıklamasını yaptı.

SİSTEME SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Levent Yıldır da şunları söyledi:
“Sadece 19 Mayıs değil kutladığımız 23 Nisan’ı 30 Ağustos’u, 29 Ekim’i kutluyoruz… Bunların hepsi karizmatik liderimizin öngördüğü bir dünya görüşünü anlatıyor. Bizler o dünya görüşünü sahiplenen sadece sahiplenmekle kalmayıp aynı zamanda çevresinde var olan insanlara yaymaya çalışan kişileriz. O nedenle bir aradayız ve o nedenle hep birlikte olacağız. Bütün bunların sonucunda beklediğimiz de iktidar olmak. Bugün, eğer bir siyasi mesaj vereceksen en önemlisi eğitim sistemimize sahip çıkmaktır. Eğitim sistemi ile ilgili yapılan bütün manipülatif hareketlere ses çıkartmaktır. Eğitim, eğitim ve eğitim diyorum.”.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir