MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den istifa eden isim İYİ Parti'den aday oldu
Politika
14 Şubat 2024 Çarşamba 12:12

CHP'den istifa eden isim İYİ Parti'den aday oldu

Son dakika haberi... Yerel seçimler kapsamında çalışmalarını yürüten İYİ Parti'de bazı bölgelerin adayları açıkladı. Haftalık grup toplantısından önce adaylarını duyuran Akşener, CHP'den istifa eden Demirhan Elçin'i Artvin'den aday gösterdi.

Yerel seçim çalışmalarına hız veren İYİ Parti, aday çalışmaları kapsamında adaylarını açıklamaya devam ediyor. Partisinin grup toplantısı öncesi Hatay ve Artvin adaylarını açıklayan Meral Akşener'in Artvin hamlesi dikkat çekti. 

CHP’den istifa eden Artvin'in Belediye Başkanı Demirhan Elçin, İYİ Parti'ye geçti. İYİ Parti Artvin Belediye Başkan adayı olan Elçin'e rozetini Akşener taktı. 

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise, Nusret Cömert oldu. 

Meral Akşener açıkladı! CHP'den istifa eden isim İYİ Parti'den aday oldu  - 1. Resim

AKŞENER'DEN ERZİNCAN TEPKİSİ 

Dün Erzincan'daki altın madeninde meydana gelen toprak kayması ile ilgili tepkilerini dile getiren Akşener, "29 Haziran 2022’de, bu kürsüden; Erzincan İliç’teki, altın madenindeki tehlikeye karşı iktidarı uyarmıştım. Hatta bu konuda, İYİ Parti olarak; Meclisimize soru önergeleri de verdik. Ancak iktidar bizi, aşırı duyarlı bulup kulağının üstüne yatmayı tercih etti." dedi.

"VİTRİNİ DEĞİŞTİRDİLER" 

Baktılar, ekonomideki çöküşü engelleyemiyorlar; bu sefer de 2023 seçimlerinden sonra vitrin değiştirmeye karar verdiler… 'Vitrin' diyorum çünkü ekonomide sadece, görünen yüzü değiştirdiler. Vitrin değişti ama ekonomideki büyük yıkıma sebep olan zihniyet değişmedi. Sayın Erdoğan, elini ekonomiden çekmedi. Eski Merkez Bankası Başkanı, BDDK Başkanı oldu. TÜİK’in, makyajlı rakam ustalarına, dokunulmadı. Hâl böyle olunca da iktidarın bu girişimi, yine başarısızlıkla sonuçlandı." 

Meral Akşener açıkladı! CHP'den istifa eden isim İYİ Parti'den aday oldu  - 3. Resim

DİYANET'E TEPKİ 

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl fitreyi 130 lira olarak belirledi. Biliyorsunuz fitre bir kişinin günlük normal gıda ihtiyacı demektir. Diyanet'in belirlediği rakama göre 4 kişilik bir aile için aylık gıda ihtiyacı 15 bin 600 lira. Bu da aslında Diyanet'in Mart ayı için belirlediği açlık sınırını gösteriyor. Bugün Diyanet İşlerine göre bile milyonlarca emeklimiz açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Artık Türkiye'de emeklinin payına fitre bile düşmüyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir