MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP il binasında peş peşe 2 toplantı: Neler konuşuldu/hangi kararlar alındı?
Politika
6 Nisan 2022 Çarşamba 18:34

CHP il binasında peş peşe 2 toplantı: Neler konuşuldu/hangi kararlar alındı?

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, il binasında İl Başkanı Yücel ve il yönetimiyle bir araya geldi. Gündem yargıya taşınan Buca Metrosu oldu. Daha sonra olağan il yönetim kurulu toplantısı gerçekleşirken, geçmişte partiden ihraç edilen 3 isimle ilgili af talepleri değerlendirildi. Öte yandan Türk Kızılay’ı ile birlikte kan bağışı kampanyası başlatılması kararı alındı

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetim kurulu üyeleriyle il binasında bir araya geldi.

YARGIYA TAŞINAN BUCA METROSU SÜRECİNİ ANLATTI

Parti yöneticilerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Soyer, İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu’nun ihale süreciyle ilgili teknik ve detaylı bilgilendirmede bulundu. Partililer örgüt ve belediye arasındaki uyuma dikkat çekerek Başkan Soyer’e “Her zaman sizin yanınızdayız” sözleriyle destek verdi.  Başkan Soyer de sağlıklı iletişim ve koordinasyon için sık sık bir araya gelmenin önemine dikkat çekerek “Benim en yakınım sizsiniz” dedi.



Buca Metrosu ihalesiyle ilgili kamuoyunda yaşanan gelişmelere ayrıntılarıyla değinen Başkan Soyer, sürecin çok titiz bir şekilde yürütüldüğünü aktardı. Proje için finansman sağlanması aşamasında olağanüstü başarılı bir çalışma yapıldığını ifade eden Soyer, “13 yılda kendini amorti edecek bir proje yapıyoruz. Dünyada böyle projeler 25-30 yıl vadelerle kendini finanse ediyor. Bizim projemizde ne İzmir Büyükşehir Belediyesi ne de başkasının cebinden para çıkıyor. Kendi kendini döndüren bir sistem bu. İptal durumu söz konusu değil. Buca Metrosu takviminde hiçbir sapma olmadan proje bitirilecek. Hiçbir tereddüdünüz olmasın. Türkiye’de bir başarı hikâyesine dönüşecek bir projeye başlıyoruz” dedi.

Öte yandan  Grup Başkanvekili meselesinin gündeme gelmediği öğrenildi.

Yaklaık 45 dakika süren toplantı sonrası Soyer il binasından ayrılırken, il yönetim kurulu olağan toplantısını gerçekleştirdi.

KAN BAĞIŞI KARARI

Toplantıda gündem maddeleri üzerinde görüşmeler gerçekleştirilirken, Türk Kızılay’ıile birlikte kan bağışı kampanyası başlatılması kararı alındı. Yücel, pandemi ile birlikte kan bağışlarında büyük bir düşüş yaşandığını, içinde bulunulan Ramazan ayında da kan bağışı oranlarının azaldığına vurgu yaptı. Yücel kan bağışı kampanyası için “Tüm ilçelerimiz bu kampanyaya katılım sağlayacaklar. 26 Nisan’a kadar farklı tarihlerde, bazı ilçelerimiz ortaklaşa olarak bu kampanyada yer alacaklar. Tüm vatandaşlarımızı hem kendi sağlıkları hem de ihtiyaç sahipleri için kan bağışı kampanyamıza, bulundukları ilçelerde katılmaya davet ediyorum” dedi.

AF TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

CHP İzmir İl Yönetim kurulunun gündem maddeleri arasında, partiden daha önce ihraç edilen ve yeniden üye olmak için başvuran bazı isimlerin af talepleri de görüşüldü. Karşıyaka ilçesinden Hasan Akkaya, Karabağlar ilçesinden İbrahim Kılıç ve Ödemiş ilçesinden Emre Gelen’ in af taleplerinin incelenmesi ve sonraki toplantılarda değerlendirilmesine kararı verildi.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir