MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP kritik zirve: Yöntem ve 'ithal aday' kararları, Aslanoğlu'ndan 'anket' açıklaması!
Politika
12 Aralık 2023 Salı 13:53

CHP kritik zirve: Yöntem ve 'ithal aday' kararları, Aslanoğlu'ndan 'anket' açıklaması!

CHP İl Başkanı Aslanoğlu il binasında gerçekleşen zirvede ilçe başkanlarıyla yerel seçim sürecini masaya yatırdı. Toplantıda aday belirleme yöntemi, meclis üyeliği adaylıkları süreci ve saha çalışmaları hakkında önemli kararlar alınırken, Başkan Aslanoğlu'ndan anket açıklaması da geldi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü yerel seçim yolunda önemli bir zirvede bir araya geldi. 

CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu il binasında gerçekleşen zirvede ilçe başkanlarıyla yerel seçim sürecini masaya yatırdı. 

Toplantıda ilçe başkanlarının aday belirleme yöntemine ilişkin görüşleri alınırken, bazı ilçeler, ‘ithal aday’ konusu ve saha çalışmalarına ilişkin ortak kararlar da alındı. 

YÖNTEMDE GÖRÜŞ BİRLİĞİ! 
Aday belirleme yöntemine ilişkin görüşlerini tek tek açıkladığı toplantıda ön seçim talep edenlerin yanı sıra ön seçim istemeyen ve eğilim yoklamasından yana görüş bildiren ilçe başkanları da oldu. Konu hakkında hakim gözetiminde ön seçim için zaman açısından mümkün olmayacağı görüşünde uzlaşılırken, parti gözetiminde eğilim yoklamasının uygun alacağı fikrine varıldı. 

'O İLÇELERDE ADAY BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN' GÖRÜŞÜ/İTHAL ADAYA KARŞI NET TAVIR!  
Toplantıda İzmir Örgütü küçük ilçelerin yanı sıra partinin yerelde iktidar olmadığı ilçelerde de adayların bir an önce açıklanmasından yana tavır koyarken, ‘ithal aday’ konusunda da net bir duruş sergilendi. Belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin ithal aday olmaması, ilçeyle bağı olmayan isimlerin aday gösterilmemesi görüşü savunuldu. 

SAHA ÇALIŞMASI KARARI
Toplantıda gündeme aday adaylarının saha çalışmaları konusu da geldi. İl Başkanı Aslanoğlu ve ilçe başkanları aday adaylarının sahada kendilerini anlatmanın yanı sıra parti politikalarını da anlatmalarını istediği bildirildi. Bu kapsamda gerekirse aday adayları için ortak bir parti politikaları propagandası dili ve broşürleri de hazırlanması da gündeme geldi. 

CHP İzmir’de bazı ilçelerde meclis üyeliklerine başvuru sayısının aday listesine yazılacak isim sayısının altında kalması nedeniyle ilçe başkanlarının bu boşluğu dolduracak öneri listelerini ilçe dinamiklerini göz ederek hazırlaması kararı alındı. 

ANKET AÇIKLAMASI 
Öte yandan yerel seçim hazırlıklarının da masaya yatırıldığı toplantıda İl Başkanı Aslanoğlu’ndan ‘anket’ açıklaması da geldi. Başkan Aslanoğlu’nun Genel Merkezin büyükşehir ve ilçeler için yaptırdığı memnuniyet anketlerinin devam ettiğini, hem büyükşehir hem de ilçelerdeki sonuçların yakın zamanda örgütlerle paylaşılacağını söylediği bildirildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir