MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP kulislerinde sürpriz isim: O sendika başkanı İzmir'den aday mı olacak?
Politika
6 Eylül 2022 Salı 08:52

CHP kulislerinde sürpriz isim: O sendika başkanı İzmir'den aday mı olacak?

Kentte son dönemde temaslarını artıran Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ın CHP tarafından İzmir’den aday gösterilebileceği konuşuluyor.

GERÇEKİZMİR - Gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesi partilerde milletvekilliği adaylığı kulisleri de hareketleniyor. 

CHP’de de kalesi olarak adlandırılan İzmir cephesinde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. 

DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko’nun vekillik yaptığı partide yeni dönemde de işçi sınıfının sesi olma adına sendika cephesinden önemli isimlerin adı geçerken, İzmir Milletvekilliği adaylığı için bir de sürpriz isim gündeme geldi. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın isimlerinin konuşulduğu günlerde Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık’ın İzmir milletvekilliği adaylığı da kulislerde dillendirilmeye başladı. 

Son dönemde kentte temaslarını artıran, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve belediye başkanlarıyla görüşmelerde bulunan Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık’ın CHP tarafından İzmir’den aday gösterilebileceği konuşuluyor. 

2017 yılından bu yana Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini sürdüren Balık, bu göreve Eğitim İş Sendikası Genel Başkanlığı’nı yürüttükten sonra seçilmişti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir