MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP kürsüyü İzmir'in üreten kadınlarına verdi: Yürek yakan mesajlar!
Politika
17 Haziran 2022 Cuma 12:24

CHP kürsüyü İzmir'in üreten kadınlarına verdi: Yürek yakan mesajlar!

Ödemiş'te gerçekleştirilen Küçük Menderes Çiftçi Buluşması'nda kürsüye bölgenin üreten kadınları çıktı. Ekonomik krizin gölgesinde yaşadıkları sıkıntıları yürek yakan anektodlarla anlatan üreciti kadınlar, verdikleri mesajlarla salondan büyük alkış da aldı. 

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Ödemiş'te gerçekleştirilen Küçük Menderes Çiftçi Buluşması'nda kürsüye bölgenin üreten kadınları çıktı. 

Ekonomik krizin gölgesinde yaşadıkları sıkıntıları yürek yakan anektodlarla anlatan üreciti kadınlar, verdikleri mesajlarla salondan büyük alkış da aldı. 

İŞTE O MESAJLAR: 

"AYAKTA KALABİLMEK İÇİN HER AY 5 İNEK SATIYORUM"
Fatma Doğan: Her gün zam, mazota zam, gübreye zam!  Gençlerin önünü karartmaya ne hakkımız var? 
Gelen misafirin önüne 15 kilo süt koyuyordum, artık kendi karnımızı duyuramıyoruz. Herkes korkukuyor konuşmaktan. Niye korkuyoruz? Hakkımızı aramak suç mu? Birlik olma, dayanışma zamanı! Biz böyle yaşamayı hak etmiyoruz. Toprağımıza sahip çıkmalıyız. Ben bu yıl 10 dönüm toprağımı ekemedim. Herkesin sesini duyurma zamanı, lütfen birlik olalım. Ayakta kalabilmek için her ay 5 inek satıyorum.

"20 LİRA VERDİM, 'ŞEKER AL' DEDİM AMA..."
Kader Başaran: Beydağ’da yaşıyorum, ev hanımıyım. Unla ekmeğimi yapıp suyla çoğaltıyordum. Ama şu anda ekmek satışı yapamaz oldum. 21 yıllık evliyim, her gün çabalıyor, çalışıyordum. Ben eken, biçen bir ailenin kızı olarak yetiştim. Ama artık bunları yapamaz oldum. Çocuklarımızın geleceğini karartmayalım. Geçen gün 20 lira verdim, şeker al dedim, alamadan geri geldi. Ben eskiden 20 liraya süt ekmek alırdım, bir de çocuğuma kek yapardım. Artık yetişmenin imkanı kalmadı. 

"İLAÇ FİYATI BİN 500 LİRA OLDU"
Hamiyet Esin: Torbalı’dan geliyorum, çiftçiyiz. Sorunlarımız belli… En çok bizi zorlayan mazot, ikincisi gübre, üçüncüsü elektrik… Kullandığımız zirai ilaçlar o kadar farklı ki, geçen yıl 250 liraya alıyorduk bu sene bin 500 lira oldu. İlaçlama yapmazsak ürünümüz yok olacak. 

"ÇOCUKLARIMA SENET BIRAKACAĞIM!"
Meliha Yılmaz: Kadınım, üreticiyim. Süt üretiyorum, et üretiyorum. Sorarsanız 95 lira kesim, 120 liraya maliyet. Masa başında oturanlar sütün fiyatını belirliyor. Halkın içine girmiyorlar! Artık zarar etmiyoruz çünkü battık! İki tane üniversite öğrencim var, ama sorarsanız dış ülkede bulaşık yıkamaya razı! Her bankadan kredi çektim, kredi günü geliyor, ineğimi kestirip kredi ödüyorum. Samana, yemeğe, veterinere senet bırakıyorum. Yarın bana bir şey olursa çocuklarıma senet bırakacağım!  

"TUNÇ BAŞKAN BİZE CAN SUYU OLDU"
Songül Başkan: Ben daha yeni hayvancılığı başladım. Balıkesir Üniversitesi’nden Süt ve Süt ürünleri mezunuyum. 2 çocuğum var onun adına ne yapabilirim dedim en son kararı hayvancılıkta karar kıldık. Benim yaşadığım yer güzel Tire’miz. Risk alıp küçükbaşa girdim. En fazla küçükbaş destek görüyor diye. Önce koyunlarımız vardı ama yem ve mazot maliyetleri nedeniyle en son bırakma kararı aldığım zaman Tunç Başkan’a teşekkür ederim. Bize yem katkısında bulundu. Bu bize can suyu oldu ve karar verdim başkanımız bize güveniyorken bizim de kendimize güvenmemiz gerekiyor. Hayvanlarımız bizim çocuğumuz gibi. Siz bize destek verdiğiniz sürece biz üretmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir