MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Arslan'dan hükümete 'enerji' çıkışı!
Politika
20 Eylül 2024 Cuma 10:43

CHP'li Arslan'dan hükümete 'enerji' çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji sektöründe sübvansiyon söylemlerini eleştirerek, hükümetin vatandaşın sırtına yük bindirdiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji sektöründe sübvansiyon söylemlerini eleştirerek, hükümetin vatandaşın sırtına yük bindirdiğini söyledi. 22 yıldır elektrik üretimi ve dağıtımında kamu yatırımları yerine, sektörün neredeyse tamamının özel sektöre bırakıldığının altını çizen Arslan, seçim ekonomisiyle baskılanan fiyatların şimdi vatandaşın cebinden karşılanmak istendiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji sektöründeki politikaları eleştirdiği yazılı açıklamasında, dengesiz özelleştirme politikalarının faturasının vatandaşa kesildiğini ifade etti. Arslan, “22 yıl boyunca vatandaşın vergileri ile enerji alanında kamu yatırımı yapmak yerine, elektrik üretiminin yüzde 90’ını, dağıtımın ise tamamını özel sektörün insafına bıraktılar. Her alanda günü birlik kazançlar ve öngörüsüz uygulamalar ile vatandaştan kepçeyle aldıkları vergileri doğru kullanmadılar, paramızı değersizleştirdiler. Seçim ekonomisi uygulayarak baskıladıkları ne varsa şimdi vatandaşın cebinden karşılamak istiyorlar.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir