MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Aslanoğlu'ndan nakliyecilere siyah kurdeleli protesto çağrısı!
Politika
19 Temmuz 2023 Çarşamba 12:55

CHP'li Aslanoğlu'ndan nakliyecilere siyah kurdeleli protesto çağrısı!

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV ve KDV oranlarındaki artış nedeniyle gelen zamlar gündemdeki yerini koruyor. CHP İzmir Heyeti zamlara isyan eden nakliyeci esnafının sorunlarını dinlemek için İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi'ni ziyaret etti. Esnaf ziyareti olarak planlanan program nakliyeci esnafının yoğun ilgisi sebebiyle bir mini mitinge dönüştü. CHP İl Başkanı Aslanoğlu ziyarette esnafa zamlara protesto etmek için siyah kurdele çağrısı yaptı. 
Akaryakıt fiyatlarına ÖTV ve KDV oranlarındaki artış nedeniyle gelen zamlar gündemdeki yerini koruyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü zamlara isyan eden nakliyeci esnafının sorunlarını dinlemek için İzmir Kara Nakliyecileri Sitesi'ni ziyaret etti. Esnaf ziyareti olarak planlanan program nakliyeci esnafının yoğun ilgisi sebebiyle bir mini mitinge dönüştü. 



CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'na CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu'nun da eşlik ettiği ziyarette Kara Nakliyecileri Site Başkanı Murat Adnan Çetin’den yaşanan sıkıntılar ve esnafın beklentileri hakkında bilgi alınırken, sitede faaliyet gösteren esnafla da bir araya gelindi. 

CHP İl Başkanı Aslanoğlu ziyarette esnafa zamlara protesto etmek için siyah kurdele çağrısı yaptı. 



"HERKESİ ARAÇLARINA SİYAH KURDELE TAKMAYA ÇAĞIRIYORUM"
Aslanoğlu ziyarette şunları söyledi: Sizlerin dertlerini yerinde dinlemek, sesinizi herkese duyurmak için geldik. Sizler insafsızca, adaletsizce yapılan zamlar için bir eylem yaptınız ve sesinizi duyurmak istediniz. Şimdi sizin bu feryadınızı, sıkıntılarınızı Ankara’da duyurmak gerekiyor. Sizin dertlerinizi, bu ülkenin tüm insanlarının sorunlarını biliyoruz ama sizin ağzınızdan bir kez daha duymak ve çözüm önerilerimizi anlatmak için buradayız. Bu zamlar ülkenin ihtiyacı olduğu için, borçların ödenmesi için yapılmıyor. Daha birkaç gün önce, bilinen bir yandaş firmaya yaptığı yatırımın neredeyse tamamı, 500 milyon dolara yakın teşvik verdiler. Yani herkese dağıtıyorlar bu parayı. Kimden alıyorlar, sizden alıyorlar, okuluna çocuğunu gönderen anneden alıyorlar. Birinin bu dağıtıma dur demesi gerekiyor. Bu işten para kazanan, geçimini sağlayan herkes şu an çok zor durumda. Çocuğunu okutmak isteyen anne baba zor durumda, evini taşıyacak vatandaş zor durumda. O yüzden bu zamları sürekli kabullenmek zorunda değiliz. Barışçıl yöntemlerle protesto etmeliyiz. Ben hepinizi ve benzin zamlarını protesto etmek isteyen herkesi, araçlarına siyah kurdele takmaya çağırıyorum. Böylece nakliyecinin, kamyoncunun, taksicinin ve vatandaşın bu zamları kabul etmediğini, bu vicdansızca zamları yapanlara duyuralım. Bizlerde hem yerelde hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sesinizi duyuracak, hakkınıza ve emeğinize sahip çıkacağız. Vatandaşın sırtına basarak, cebindeki son kuruşu da bu insafsızca yapılan zamlarla alarak, alınanı da yandaşlara teşvik olarak dağıtarak, ekonomi düzeltilmez. 

NALBANTOĞLU: SIKINTILARI BİLİYORUZ, MECLİSTE SESİNİZ OLACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Nalbantoğlu da, nakliyeci esnafının sesini meclise taşıyacaklarını ve yaşanan zorlukların aşılması için Ankara’da da çalışacaklarını belirterek “ Sizlerin nakliyeciler olarak son akaryakıt zamlarından sonra ne zorluklar yaşadığınızı biliyoruz. Bu akaryakıt zamları otomatik olarak gıdaya yansıyacak. Bu insanlar bunun altından nasıl kalkacak. Bu, iktidarın vatandaşın omuzuna yıktığı, çekmek zorunda olduğumuz bir problem ama sesimizi duyurmak için her şeyi her yerde yapacağız. Ancak be ancak birlik olursak bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Biz sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kara Nakliyecileri Sitesi'ni ziyaret eden CHP heyetinde il başkanı Şenol Aslanoğlu ve milletvekili Rıfat Nalbantoğlu’nun yanı sıra, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney ve il yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir