MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Aydın beraat sonrası kritik soruyu yanıtladı: Kayalar göreve dönecek mi?
Politika
29 Aralık 2023 Cuma 12:52

CHP'li Aydın beraat sonrası kritik soruyu yanıtladı: Kayalar göreve dönecek mi?

Mahkemenin kararının ardından gözler Kayalar’ın göreve iade durumuna çevrildi. Merak edilen süreçle ilgili olarak Gerçekizmir’e konuşan Kayalar’ın avukatı Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Aydın önemli mesajlar vererek 6 Ocak tarihini işaret etti.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İzmir Menderes Belediyesi'nde 'İhalelerde usulsüzlük' ve 'Rüşvet' soruşturması kapsamında aralarında eski başkan Mustafa Kayalar’ın da bulunduğu 6 tutuksuz sanığın yargılandığı davanın 6. celsesinde karar açıklandı. 

Mahkeme heyeti savunmanın son sözlerini dinlediği, savcının da mütalaasını açıkladığı duruşma sonunda görevinden uzaklaştırılan Kayalar'ın rüşvet suçundan beraatine karar verdi. Kayalar görevi ihmal suçundan ise 6 ay hapis cezası aldı. Bu ceza 10 bin TL para cezasına çevrildi.

Mahkemenin kararının ardından gözler Kayalar’ın göreve iade durumuna çevrildi. Merak edilen süreçle ilgili olarak Gerçekizmir’e konuşan Kayalar’ın avukatı Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın önemli mesajlar vererek 6 Ocak tarihini işaret etti. 

"HUKUKEN ARTIK YAPILACAK TEK ŞEY BU!"
Mahkemenin kararıyla görevden almaya gerekçe olan rüşvet iddiasının çöktüğünü ifade eden CHP’li Aydın, “Göreve dönmemesi bundan sonra siyasinin de siyasisi bir karar olur” dedi. Aydın görevden uzaklaştırma kararının uzatılıp uzatılmayacağına karar verilecek olan 6 Ocak tarihine işaret ederek, “Görevi ihmalden verilen para cezası ne açığa almayı gerektirir, ne adaylığına engel, hiçbir şeye engel değil. Artık hakkında rüşvetten dava yok, İçişleri Bakanlığı’nın göreve iade etmesi lazım. Bu kararı hemen vermesi lazım, en kötü ihtimalle 2 ayda bir uzatıldığı için 6 Ocak’ta uzatma kararı vermemesi lazım. Bakanlık bu kararı vermeden önce mahkemeden bilgi alıyor. Şimdi mahkeme bitirdi davayı. Hukuken artık yapılacak tek şey bu” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Chp li
 29 Aralık 2023 Cuma 19:09
Allahını adaleti mutlaka tecelli edecek .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir