MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Bakan: Grup Başkanvekilliğine talibim!
Politika
30 Mayıs 2023 Salı 15:26

CHP'li Bakan: Grup Başkanvekilliğine talibim!

CHP’de yeni dönemde Meclis Grup Başkanvekilliği görevini yeni isimler yürütecek. Özgür Özel kendisinin ve Engin Altay’ın göreve talip olmadığını, Engin Özkoç’un ise milletvekili olmadığını belirtirken, görev için ismi geçen İzmir Milletvekili Murat Bakan, ‘görev için talip misiniz’ sorusuna ‘evet’ yanıtını verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen ve Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığı Cumhurbaşkanlığı yarışının ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler genel merkeze çevrildi.

Parti içinde ve tabanda ‘kurultay’ sesleri duyulurken CHP meclis yönetiminde de yeni dönemde değişimler yaşanacak.

Meclis’te konuya dair açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Grup Başkanvekillerinden Engin Özkoç’un milletvekili olmadığını, Engin Altay ve kendisinin ise göreve talip olmadığını söylerken 8 partilinin göreve talip olduğunu aktardı.

Kulislerde Grup Başkanvekilliği için Ankara Milletvekili Murat Emir, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın isimleri geçiyor.

BAŞKANVEKİLLİĞİNE TALİBİM!

Konuya ilişkin Gerçekİzmir’e konuşan İzmir Milletvekili Bakan 'Grup Başkanvekilliğine talip misiniz, böyle bir talebiniz oldu mu' sorusuna ‘evet’ yanıtını verdi.

Bakan, ‘’Grup başkanvekilliğine adayım’’ açıklamasını yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun(YSK) milletvekili kesin sonuçlarını açıklamasından sonra Meclis’teki sandalye sayıları netleşirken CHP’de yemin töreninin ardından seçim yapılacak ve Meclis Başkanvekili idari amir ve katip üyeler belirlenecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir