MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Başarır'dan 'Körfez' çıkışı: Geçmiş başkanlarımızın da ihmali var!
Politika
23 Eylül 2024 Pazartesi 14:38

CHP'li Başarır'dan 'Körfez' çıkışı: Geçmiş başkanlarımızın da ihmali var!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır İzmir’de haftalık olağan basın toplantısı gerçekleştirdi. Ülke gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Başarır, İzmir Körfezi’nin birlikte hareket edilerek bir an önce temizlenmesi gerektiğini söyledi. Başarır, "Uzun yıllardan beri biriken bir sorun. Ben hiçbir zaman tek taraflı bakmam; geçmiş dönem belediye başkanlarımızda da ihmal vardır ama bu dönem hep birlikte İzmir’in körfez sorununu çözeceğiz" dedi.

Halil İbrahim GÜLER/GERÇEKİZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN İHMALİ VAR!

Basın toplantısında İzmir’in Türkiye’nin gözbebeği olduğunu kaydeden Başarır, Körfez’deki balık ölümleri ve kokunun biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Başarır, “İzmir Avrupa'nın en önemli şehirlerinden bir tanesi. Körfez'deki durum İzmir'e yakışmıyor. Burada bakanlık ve belediyeler el ele vererek bu sorunu çözmek zorundalar. İzmir'e her geldiğinde bu konuyu uzun uzun konuşuyoruz. Gerçekten önemli bir sorun. Bu konuda genel başkanımızda çok ciddi bir şekilde belediye başkanlarıyla görüşüyor. Körfez'in temizlenmesi sadece balık ölümleri değil o koku çevreye verdiği zarar giderilmelidir. Uzun yıllardan beri biriken bir sorun. Ben hiçbir zaman tek taraflı bakmam; geçmiş dönem belediye başkanlarımızda da ihmal vardır ama bu dönem hep birlikte İzmir’in Körfez sorununu çözeceğiz. Eskiden olduğu gibi mis gibi kokacak” açıklamasında bulundu. 

BİZİM BELEDİYELE ÇALMIYOR, ÇALDIRMIYOR

Belediyelerin SGK ve vergi borçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başarır, "Böyle bir uygulama varsa tüm belediyelere yapsınlar. Herkes borcunu ödesin. Kendi belediyelerine yapmazken bizlere yoluyorlar. Biz halkın parasını çiftçiye, öğrenciye burs ve yurt olarak vermeye devam edeceğiz. İstediklerini yapsınlar biz hala çok güçlüyüz. Bizim belediye başkanlarımız çalmıyor ve çaldırmıyor" dedi.

Başarır’ın basın toplantısından satır başları şu şekilde:

ÜLKE TEKSAS GİBİ

Bugün haftalık olağan basın toplantımızı Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak İzmir'imizde İzmir Binamızda yapıyoruz. Bunu değişik zamanlarda tekrar edeceğiz. Türkiye'nin değişik illerinde örgütlerimizle basın toplantılarımızı yapacağız. Öncelikle Ümraniye'de görev yaptığı sırada saldırıya uğrayan yaşamını yitiren polis memurumuz Şeyda Yılmaz'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Emniyet teşkilatına başsağlığı diliyoruz. Yaralı polislerimizin bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Ama üzüntü verici olay bu olay İstanbul'un göbeğinde gerçekleşiyor. Maalesef ki sokaklarımız halk arasındaki tabir ile ‘Teksas’ gibi. Üzülerek söylüyorum ki organize suçlar endeksinde Avrupa'da birinci sıradayız.

ÜLKEDE GÜNDE 6 VATANDAŞIMIZ SİLAHLI OLAYLARDA ÖLÜYOR

Umut Vakfı’nın yapmış olduğu bir araştırmada son 10 35. bin tane silahlı olay gerçekleşmiş. Ve yine üzülerek söylüyoruz ki 2023 yılında 3 bin 773 üç silahlı olayda 2 bin 318 yurttaşımız hayatını kaybetmiş. Yani günde silah olaylarda 6 vatandaşımız ölüyor. Şimdi İçişleri Bakanı kendisini şiddetle ilgili sorulan sorulara diye cevap veriyorum. Hayır susmayacağız. Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, mahallesinde Çok vahim olaylar oluyor. İnternetten insanlar pompalı tüfek ya da silah çok kolay bir şekilde erişiyor ve satın alınıyor. Ve bununla mücadele etmeyen, bunu seyirci kalan bir iktidar ve bakan var. İşte İstanbul'un göbeğinde bir kadın öldürülüyor. Bir suç makinesi tarafından. Eminim çok kolay bir şekilde o silahı elde etti. Bununla mücadele etmek zorunluluğumuz var.

HESABI VERİLMEYEN GİDERLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Ülke günden güne büyük bir felakete doğru gidiyor. Hazinenin iç ve dış bir önceki aya göre 232 milyar artmış. Ve toplam borcumuz 8 trilyon 339 milyar. Şimdi göreve geldiklerinden bugüne kadar toplam borç 8. üç trilyon. Bunun sekiz nokta 1 trilyonu AKP döneminde yapılmış. Hesabı verilmeyen bir gider. Faciasıyla karşı karşıyayız. Şimdi her gün 60 milyon lira harcıyor. Beyefendi bir günde 3 bin 529 asgari ücretlinin maaşını tüketiyor. 4 bin 800 emeklinin maaşını tüketiyor. Saatte 2,5 milyon milyon. Dakikada 41 bin 666 lira harcıyor. Ve utanmadan halka emekliye, işçiye, köylüye tasarruftan bahsediyor. Hemen saray haldeyken onun dibinde reklamını yapan borazanlığını yapan dezenformasyonla mücadele adı altında kurulan İletişim Başkanlığı.

FAHRETTİN BEY’E SORUYORUM

2023 yılında İletişim Başkanlığı 2 Milyar 696 yüz 2 milyonluk mal ve hizmet almış. Ben Fahrettin Bey'e soruyorum. Ne aldın İletişim Başkanlığı böyle? Personeller ne aldı? Bunu milyonlarca sosyal medya trolüne mi harcadı? Bunu havuz medyasına mı harcadı? Ne aldı? Bakın bir milyondan bahsetmiyorum 10 milyondan bahsetmiyorum. Toplam beyefendinin ihale gideri 2 milyar 692 milyon. Şimdi bir ülkede bir parti demokrasiyle üretilen bir ülkede başkanlığı adı altında böyle bir harcama yapılmaz. Sarayın reklamını yapacaksın ülkede gerçekleri gizleyeceksin ülkede gerçekleri söyleyenlere saldırtacaksın basın ya da sosyal medya yoluyla ve buna milyarlar harcayacak. Bu bir suç yeri ve zamanı geldiğinde bu suçu işleyenler hesap verecek.

BAKAN SUCUK PARTİSİ YAPIYOR

Millet bu haldeyken, millet açken, bu para harcanırken peki bakanlar ne yapıyor? Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sucuk partisi yapıyor. Yazıklar olsun. Bu ülkede 7-8 yıl önce doğan bugün ilk öğrenime başlayan milyonlarca çocuk daha sucukla tanışamadı. Sucuk nedir bilmiyor. Evlere giremedi. Bu beyefendiler utanmadan, sıkılmadan sucuk partisi veriyor. Geliyorum Milli Eğitim Bakanına… Okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi yok arkadaşlar. Veliler yardımsever insanlar çocuklar okulları temizliyor. Okullarda deterjan yok. Ama bu beyefendi utanmadan, sıkılmadan tarikat STK adı altında sözleşme imzalıyor. STK'larla sözleşme imzalama Sayın Bakan. Temizlik işçileriyle ve temizlik malzemeleri üreten firmalarla sözleşme okullarda hastalık türemez. Geliyorum Tarım Bakanına… Çiftçiler perişan, ürünleri tarlada, beyefendi yalan söyledi. Adalet Bakanı Narin olayı vahşetinde, cinayetinde olayı gizleyen milletvekilini kuruyor. Geliyorum İçişleri Bakanına… Bugün bir polis öldürülüyor. Narin olayı sorulduğunda ‘sus’ diyor. Susmayacak bu ülke. İşte üzülerek söylüyorum ki bakanların durumu bu.  Yeni öğretim yılına okullar maalesef ki hijyenden temizlikten uzak bir şekilde başladı. Aileler bizi arıyor. Çocuklarımız maalesef ki hastalıklarla, salgın hastalıklarla karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez okullarımızı temizleyemeyecek hale geldik. Çocuklarımız koruyamayacak hale geldik. 5 okula bir temizlik görevlisi. Ama saraya 13 tane uçak. Milyarlarca lira harcama. Fahrettin’den limitsiz harcama. Çocuklara 5 okula bir temizlik görevlisi güvenlik görevlisi. Yazıklar olsun Yazıklar olsun!

ÖĞRENCİLER TARİKATLARA GİDİYOR

Akademik takvim yavaş yavaş başlıyor, üniversiteler açılıyor. Ben gençlerimize eğitim, öğretim hayatında bu yıl başarılar diliyorum Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak. Ama üzülerek söylüyorum ki 400 milyon 53 bin 980 evladımız üniversitelerde eğitim görecek. 81 ilde 856 tane yurdumuz var. Peki kaç öğrenciyi barındırabiliyorlar, 987. Yurtta oda verebildiğimiz, yatak vereli bildiğimiz oran ne? Yüzde 23. 4 çocuktan birine bile bir oda veremeyecek bir yatak veremeyecek durumdayız. Peki Sayın Bakan, bu durumu biliyordunuz. Geçen sene bu durum yaşandı. Ne kadar yatak sayısını arttırdı, 47 bin. Yüzde 3 bile değil. Özel yurtlar 4’ünü karşılayamıyor. Nereye kalıyor bu çocuklar? Ne olduğu belirsiz tarikatların en iyi ya da sokağa ya da okula gidiliyor.

BU NAMUSLU İNSANLAR ÜLKEYİ 3 YILDA DÜZLÜĞE ÇIKARIR

Biz güçlü bir ülkeyiz. Bakın bu kadar para çarçur edilmiş, sokağa atılmış, soyunmuş. Hala hafif de olsa ayakta durabiliyoruz. Ama namuslu insanlar 3 yılda bu ülkeyi düzlüğe çıkartır. Ve 5 yılın sonunda herkes görür ki bu ülkede ezilen bu bütçeden, bu kaynaklardan hakkını alır diyorum.

‘TERÖRE BULAŞMIŞ PARTİLERLE ARAMIZDA MESAFE VARDIR’

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun anayasanın 4’Üncü maddesiyle ilgili sözlerini eleştiren Başarır, “HÜDA PAR ve benzeri partiler her türlü teröre bulaşmış partilerle aramızda mesafe vardır. HÜDA PAR Narin cinayetinde bile bizleri suçlayacak kadar küçülen bir partidir. 25 yıl önce Konca Kuriş Mersin'de domuz bağıyla öldürüldü, onun katili Hizbullah’ı kutsayan terör örgütü değildir diyen bir partidir. Üniter yapıyı tartışan, Türk bayrağından rahatsız olan, İstiklal Marşı'nı eleştiren anayasanın ilk dört maddesini kaldırabiliriz diyecek kadar aklını yitirmiş bu ülkeye düşman bir partidir” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir