MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Başkan'dan muhalif meclis üyelerine 'ret' çıkışı: Kişisel hırs!
Yerel Yönetimler
5 Mayıs 2018 Cumartesi 09:03

CHP'li Başkan'dan muhalif meclis üyelerine 'ret' çıkışı: Kişisel hırs!

Dikili’de CHP’li muhalif meclis üyelerinin AK Parti’li meclis üyeleri ile birlikte iki önemli proje için çekilecek krediye ret vermesi ile ilgili konuşan Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun, ret veren meclis üyelerinin 2 önemli projeye kişisel hırsları nedeniyle engel olduklarını belirtti. Tosun, “Dikilimizi verdikleri kararla 10 yıl geriye götürmüşlerdir. Onlar yolumuza taş koysa da, arkadan çelme taksa da yılmayacağız" dedi.

GERÇEKİZMİR - Dikili Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında ilçeye bir dizi hizmet için Belediye Başkanı Mustafa Tosun’a İller Bankası’nda kredi çekme yetkisi verilmesi masaya yatırıldı.

Oturumda spor kulüpleri ve okul idarelerinden gelen talepler doğrultusunda Salimbey Mahallesi’ne ilçede ilk olma özelliği taşıyacak çok amaçlı spor salonu inşaatı için İller Bankası’ndan 12 milyon 500 TL tutarında ve ilçenin önemli ihtiyaçlarından sosyal yaşam ve kültür merkezi inşaat için de yine İller Bankası’ndan 25 milyon 400 bin TL tutarında kredi kullanılması için Başkan Tosun’a yetki verilmesi oylandı.

CHP'Lİ BAŞKAN'IN KREDİ TALEBİNE RET ŞOKU- HABER İÇİN TIKLAYINIZ

CHP’li Meclis Üyesi Adil Kırgöz’ün önerisi ile ilk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen ve burada oy birliği ile kabul edilip tekrar meclis gündemine gelen maddenin oylaması Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Grubu’nda çatlağa yol açtı. İller Bankası’ndan 2 proje için kredi kullanılmasıyla ilgili maddeye yönelilk AK Partili Meclis Üyeleri Önder Akşengür, Nasuh Sak ve Ali İmren ile Bağımsız Üye Seyfettin Uysal’ın ret oyu verdiği oylamaya CHP’li Meclis Üyeleri Gazi Akıncı, Adil Kırgöz, Nazire Kösten, Murat Durak ve  Hüsniye Yıldırım’ın da ret oyu vermesi damga vurdu. Oy çokluğuyla kredi geçmedi.

TOSUN: KİŞİSEL HIRS!

CHP’li muhalif meclis üyelerinin AK Parti’li meclis üyeleri ile birlikte iki önemli proje için çekilecek krediye ret vermesi ile ilgili  konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, karara ret oyu veren meclis üyelerin kente büyük bir değer katacak 2 önemli projeye kişisel hırsları nedeniyle engel olduklarını belirtti.

 Tosun, “Bu iki yatırımın ruhsatları kesilmiş, projeleri de hazır durumdadır. Tam teknik bilgi verecek olursak bu projelerin tamamı MAKS’a (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) kayıtlıdır. Biz bugüne kadar hiçbir yatırımı kendimiz karar vermedik. Halkımıza danışarak, halkımızdan gelen taleplere göre yaptık. Bu gençlik merkezinde de böyleydi, belediye hizmet binasında da, kadın dayanışma merkezinde de, FIFA Star 1 Belgeli Erdal İnönü Stadı’nda da, sosyal tesislerimizde de, tam donanımlı fırınımızda da böyleydi. Biz ne yaptıysak ortak akılla yaptık. Bu iki projemizde de 7’den 70’e tüm Dikilililerin umutları vardır, özlemleri vardır. Biz olmaz denileni, yapılamaz denileni yapıyoruz” dedi.

YILMAYACAĞIZ!

Bazı meclis üyelerinin yatırımların hayata geçirilmesi için İller Bankası’ndan çekilmesi planlanan kredilerin başka yerlerde kullanılacağına dair halkı yanıltan beyanlarda bulunduklarına vurgu yapan Başkan Tosun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İller Bankası’ndan çekilen bir kredi o meclis üyelerinin de bildiği gibi kuruşu kuruşuna çekildiği proje için kullanılır.  Zaten meclis gündemine gelen talep yazısında bu kredinin nerede kullanılacağı tüm detaylarıyla belirtilmiştir. Ada, pafta, parsel numaraları başta olmak üzere tüm teknik detayları yazılarak bu kredinin başvurusu yapılır. Yine İller Bankası’ndan alınan kredi, konusu dışında asla başka bir yere kullanılamaz. Bu kredinin alınması durumunda, kredi bedeli hiçbir şekilde belediye kasasına girmemektedir. İller Bankası tarafından yapılan işin ödemesi olarak firmalara yapılmaktadır. Hal böyleyken ve meclis üyelerimiz de bunları çok biliyorken sırf siyasi çıkarları uğruna kentin geleceğine darbe vurmuşlardır. Üstüne utanmadan algı operasyonu yapıyorlar. Biz yaz ayları nüfusu 550 binleri geçen Dikili’mizi sporun, sanatın merkezi yapmak isterken, onlar Dikilimizi 10 yıl geriye götürmüşlerdir. Biz hedefimizi koyduk, çağdaş kentlerin tüm değerlerini Dikili’mize kazandıracağız. Onlar yolumuza taş koysa da, arkadan çelme taksa da yılmayacağız. Dün de çalıştık, bugünde çalışıyoruz, yarın da çalışmaya devam edeceğiz. Kentimizi ve kentlimizi spor salonu, sosyal yaşam ve kültür merkezi yatırımlardan mahrum bırakanlara, kentine ihanet edenlere en güzel cevabı Dikili halkı verecektir” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ERCÜMENT YAMAN
 6 Mayıs 2018 Pazar 13:13
Başkanım doğru bildiğin yoldan ayrılma. Çok önemli bir ihtiyaç olduğuna inanıyor ve düşman partililerinizi kınıyorum.
 tacizci yakalayan
 5 Mayıs 2018 Cumartesi 13:29
Hali hazırda belediyenin borcu 60 tirilyondan fazla, yolu kaldırımı rezalet işçilerine maaş yatiramiyor ama bu dikilinin şaibeli belediye başkanı sırf yerel seçimler öncesi propaganda yapabilsin diye 40 tirilyon daha borçlandırma istiyor nasılsa kendi secilmezse buraları terk edecek ya batsin istiyor aklınca!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir