MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Bayır: Kocaoğlu ile yarışmak keyifli olur ama...
Politika
17 Eylül 2018 Pazartesi 11:45

CHP'li Bayır: Kocaoğlu ile yarışmak keyifli olur ama...

Gerçekizmir’de yayınlanan Kafe Siyaset programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ‘ön seçim’ çıkışını değerlendirirken, “Büyükşehir için ön seçimde kendimi tartmak isterim. Aziz Bey’le sandıkta yarışmak keyifli olur ama Genel Merkez’in ön seçim yapacağını düşünmüyorum. Aziz Bey de bunu bildiği için adaylık noktasında ‘önseçim’ isteyeceğine yönelik açıklamada bulunuyor” dedi. Bayır’dan çarpıcı ‘Yorgancılar’ ve ‘27 ilçe’ mesajı da geldi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Gerçekizmir’de yayınlanan Kafe Siyaset programında Gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

KOCAOĞLU’YLA YARIŞMAK KEYİFLİ OLUR 
CHP İzmir Milletvekili Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019’daki yerel seçimlerde aday olmayacağını iddia ederken, Başkan'ın son dönemde yaptığı 'ön seçim' çıkışını da değerlendirdi. Bayır, “Büyükşehir için ön seçimde kendimi tartmak isterim. Aziz Bey ile sandıkta yarışmak keyifli olur ama Genel Merkez’in ön seçim yapacağını düşünmüyorum. Aziz Bey de bunu bildiği için aday adayı olma kararı verirse ‘ön seçim’ isteyeceğine yönelik açıklamada bulunuyor” dedi.  

Bayır, “Adayım demememe rağmen telefon eden sosyal medyada yazan ‘mutlaka olmalısın’ diyen var. Gazla mazotla çalışmıyoruz. Kamuoyu yoklamalarında, tabandan destek alırsam 'varım' derim. Böyle bir destek yoksa ‘varım’ demem. Partime zarar vermem. Kimle bir oy fazla alırsak onun arkasındayım. Yapabilir misin bu görevi aslanlar gibi yaparım. İzmir’ iyi tanıyorum” diye konuştu.

YORGANCILAR’A ‘YARIŞ’ MESAJI
Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ın adının dillendirilmesi hakkında ise "İzmir’i tanımayan bu kentte yaşamamış ithal adaya karşıyım. Ancak İzmir’de yaşamış, kendini kanıtlamış, 50 yıldır ticaret yapan, 3 dönem karşısına rakip çıkartmamış biri yarışı göze alıyorsa yarışa girecek. ‘Bu yarıştan çıkamam altın tepside bana versinler adaylığı’... Yok o olmaz! O kadar değil! Kimse kimseye altın tepside vermez başkanlığı... Hak edeceksin. Çıkacaksın oda başkanı olarak yeri geldiğinde AKP’ye kafa tutacaksın. Sosyal demokrat olduğunu hissettireceksin, İzmirli de sana sahip çıkacak” dedi.

27 İLÇE İDDİASI
Bayır, 2014 yerel seçimlerinde 8 ilçenin kaybedilebileceğini önceden söylemesinin hatırlatılması ve 2019 için görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi: 2019’da CHP İzmir’de Büyükşehir ve 27 ilçeyi alabilir. 3 ilçe riskli. Kınık ve Kiraz...Diğer ilçenin ismini vermeyeceğim. Bu iki ilçeden daha büyük bir ilçe... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 selçuk
 18 Eylül 2018 Salı 10:08
Selçuk'ta İlk tercihim Avukat Filiz Ceritoğlu sengel ikinci ise Hasan Uysal Seçimi alır.
 Hasan
 17 Eylül 2018 Pazartesi 15:37
Selcukta Hasan Uysal.garanti alır.
 selçuk
 17 Eylül 2018 Pazartesi 14:34
Selçuk'ta Vefa ve güdümü dışında bağımsız bir aday 2014 te akp ye kaybedilen Selçuk'u tekrar alır.
 Aslan Sosyal demokrat
 17 Eylül 2018 Pazartesi 14:32
Arkadaş biz seni İzmirden vekil olman için çaba sarf ettik.Hiç değise oy verdik nerden çıkyor bu ön seçim büyük şehire aday olmak neden vekil oldun ozaman???
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir