MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Bayır'dan Akşener'in '15 vekil çıkışı'na yanıt: Demek ki değmezmiş!
Politika
24 Haziran 2023 Cumartesi 12:58

CHP'li Bayır'dan Akşener'in '15 vekil çıkışı'na yanıt: Demek ki değmezmiş!

İYİ Parti'de kurultayın açılış gününe Akşener'in mesajları damga vurdu. Akşener, "CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığımdır" çıkışında bulundu. Akşener'in 'pişmanlık' çıkışının ardından gözler CHP'ye çevrilirken, o dönem grup kurması için kısa bir süre İYİ Parti'ye katılan İzmir Eski Milletvekili Tacettin Bayır'dan önemli açıklamalar geldi. Bayır, "Demek ki değmezmiş" dedi.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti'nin 3. Olağan Büyük Kurultayı başladı. 

ATO Congresium'da yapılan kurultayda Meral Akşener tek aday olurken, parti yönetiminde önemli değişiklikler bekleniyor.

Kurultayın açılış gününe Genel Başkan Akşener'in mesajları damga vurdu. Akşener, "CHP'den 15 vekil istemek en büyük pişmanlığımdır" derken, sert mesajlar verdi. "Yepyeni bir sayfa açacağız" diyen Akşener, "Aidiyet hissetmeyenler için kapı orada" dedi.

Akşener'in 'pişmanlık' çıkışının ardından gözler CHP'ye çevrilirken, o dönem grup kurması için kısa bir süre İYİ Parti'ye katılan İzmir Eski Milletvekili Tacettin Bayır'dan önemli mesajlar geldi.

Akşener'in çıkışını Gerçekizmir'e değerlendiren CHP İzmir Eski Milletvekili Bayır, "Demek ki değmezmiş" dedi.

"'BİZİ ARADI, ÖMRÜM BOYUNCA MİNNETTARIM' DEDİ..."
CHP İzmir Eski Milletvekili Bayır şunları kaydetti: Çok enteresan. Bizim toplam o zaman orada kaldığımız süre sadece 18 gün... Ne Meral Hanım'ın elini sıktık ne de rozet taktık ne de partiden içeri adım attık. Sadece demokrasinin önünü açma amacıyla gittik oraya. Bu ifade çok yakışıksız ve çirkin olmuş. Çünkü kendisinin bizi telefonla tek tek arayarak, 'Ömrüm boyunca size minnettar ve borçlu kalacağım' dediğini hatırlıyorum. Ben de telefonu falan yok, telefonu açtım ve bunları kulaklarımla duydum. O zaman kendisini TBMM'ye taşıyan 15 vekil çok önemliydi, onlara adeta tanrı gibi tapıyordu, 'Ömrüm boyunca bunu ödeyemeyeceğim' diyordu, bugün çok farklı konuşuyor. Demek ki değmezmiş. Biz CHP olarak demokrasinin önünü açmak için hangi parti olursa olsun hep destek olduk. 'Yeter ki demokrasinin önü açılsın, seçim barajı da kalksın, tüm partiler TBMM'de temsil edilsin' dedik. O zaman da iktidar bir oyunla onları siyaseten devre dışında bırakacaktı. Biz 15 kişi bir operasyonla onların TBMM'ye girmesini sağladık. Üzüldüm şahsen... 

İTTİFAK SORUSUNA LİSTE GÖNDERMELİ YANIT 
Öte yandan Bayır, Akşener'in 'Yerel seçimde ittifak olmayacak mı?' sorusuna neden olan mesajları ve 'Yerel seçimde bir ittifak tehdidi mi oluşuyor?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: Oluştursa da oluşturmasa da ben şunu gördüm. Şu son 6'lı masada sağ partilerden bize gelen hiç birşey yok. Biz tek başımıza girdiğimiz 2018 seçiminde de 7+7/14 vekil çıkardık, bir sürü partinin desteğini alarak da çıkardığımız 14. Üstelik bu sefer 4 tane kontenjan da verdik. Bizim İzmir'deki milletvekili sayımız 4 tane eksildi. 

TİRE VE KİRAZ ÇIKIŞI! 
Bayır, ittifakın olmaması durumunda İstanbul ve Ankara için bir risk olup olmayacağına yönelik soruya ise, "Bu her zaman olan birşey. Bu deneyimden sonra artık CHP özüne dönerek kendi tabanındaki ideolojik tabloyu sergilemelidir. Sağdan oy alarak, devşirme oylarla iktidar olamayacağız ortaya çıktı artık. Herhangi bir sağ ideolojiye sahip bir insanın tıpış tıpış gelerek bir sosyal demokrat partiye oy veremeyeceği gözüküyor artık. Burada da mesela geçen yerel seçimde geçirdiğimiz bir Tire ve Kiraz olayı var mesela... Ben 'Kiraz'ı vermeyin' diye yalvardım partiye. Bize müracat eden ve aday göstermediğimiz adam DSP'den aday oldu, DSP'den aday olan o adam yüzde 41 aldı. AK Parti yüzde 43'le kazandı. İYİ Parti'ye verdiğimiz yerde yüzde 10 alamadı. Tire'yi verdik, şimdi orada partinin öz evlatları bekliyor. Kaybedersek kaybederiz kardeşim kazanana kadar mücadele edeceğiz. Kimi bulup da ilçe başkanı yapacaksın Tire'de böyle giderse. Hani liyakat, hani emek diyorduk? Bizden özveride bulunmamızı istediler, kusura bakmayın dediler. 4 kontenjan konuldu, 2 de genel başkan koyuyor 6. Koyduklarının da İzmir'le uzaktan yakından alakası yok. Dolayısıyla partili ya oy verdi ya sandığa gitmedi. Bunlardan hep ders çıkarmamız lazım, hep söylediğim bir şey var bu partinin hafızası yok. Bunları hep deftere yazmak lazım, kayda almak lazım. Bu deneyimlerden faydalanmak lazım. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir