MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Çağlayan'dan çarpıcı aşı yorumu
Sağlık
15 Ocak 2021 Cuma 19:53

CHP'li Çağlayan'dan çarpıcı aşı yorumu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis 2’nci Başkan Vekili Çağlayan, Çin’den Türkiye’ye gelen aşı için konuşurken, “Bu aşının güvenilirliği çok yüksek. Güvenilirliği esas alalım ve bu aşıyı mutlaka yaptıralım diyorum. Ölçülebilir güvenlik yüzde 60-80 olsa da aşı Covid hastalığından koruma, yoğun bakıma götürmeyi engelleme açısından yüzde 90-100 oranında etkili. Şu andaki aşı garantilidir, güvenilirdir. Tercih edilmelidir. Diğer aşı, Biontech aşısı, çok büyük sorunları olacağı kanaatindeyim” dedi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısına gelen davet üzerine katılan ve sunum yapan Prof. Dr. Yüksel Gürüz önemli açıklamalarda bulundu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde görev yapan ve aynı zamanda Aşı Derneği Başkanı olan Gürüz, koronavirüs salgını kapsamında yürütülen çalışmalara değindi.

Gürüz detaylı bir şekilde Türkiye’de başlayan aşılama üzerinden bilgilendirmede bulundu. Daha sonra soru cevap bölümü gerçekleşti.

SİNOVAC YAPTIRALIM, BİONTECH İÇİN SORUNLAR TAŞIYACAĞI KANAATİNDEYİM!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis 2’nci Başkan Vekili, eski Kültür Bakanı ve eski başhekim Burhan Suat Çağlayan yaptığı konuşmada, “Ben de bu işin uzmanı olarak altını çizeyim. İki tip aşı var bugün karşımızda olan. Ölü virüs aşısı, yani Çin aşısı diğeri de yakın gelecekte kullanabilecek biontech aşısı... Herkes telefon ediyor, hangisini kullanacağız diyor. Firmalar yarışıyor. Batı dünyası da birçok insanı yanına çekmiş durumda. Bunların uyarıları var. Bir kısmı firma koruyucu uyarılardır. Ölü virüs aşısının koruyuculuğu, antikor geliştirmesi, hastalığı önleyebilecek potansiyeli yüzde 50’nin üzerindedir. Yüzde 60-80 arası koruyuculuğu vardır. Yüzde 90’a inanmayın ama yüzde 50’ye de kuşkuyla bakın. Sinovac’tan bahsediyorum. Bu aşının güvenilirliği çok yüksek. Güvenilirliği esas alalım ve bu aşıyı mutlaka yaptıralım diyorum. Ölçülebilir güvenlik yüzde 60-80 olsa da aşı Covid hastalığından koruma, yoğun bakıma götürmeyi engelleme açısından yüzde 90-100 oranında etkili. Şu andaki aşı garantilidir, güvenilirdir. Tercih edilmelidir. Diğer aşı, Biontech aşısı, çok büyük sorunları olacağı kanaatindeyim.   Eksi 80’ler çok iddialı derecelerdir. Hemşire yemeğimi yiyip geleyim vurayım dediği zaman ısısı düşer ve etkisi azalır” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir