MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Devran: Aliağa'da ittifak dikiş tutmaz
Politika
7 Ocak 2019 Pazartesi 10:07

CHP'li Devran: Aliağa'da ittifak dikiş tutmaz

Aliağa'da Cumhur İttifakının dikiş tutmayacağını ve tüm hesapların tersine döneceğini belirten Devran, "Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nu yıllardır şantiye alanı olarak bırakacaksınız, seçimler kapıya dayandıkça bitti bitiyor diyeceksiniz; hastane geldi geliyor müjdeleri ile yıllarca halkı oyalayacaksınız; sonra da oy olacaksınız. Çok zor" diye konuştu.

CHP'den Aliağa Belediye Başkanlığı için yola çıkan Ümit Devran; 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin MHP'ye bıraktığı ilçede CHP'nin ipi göğüsleyeceğini, halkın hizmete oy vereceğini söyledi.

Aliağa'da Cumhur İttifakının dikiş tutmayacağını ve tüm hesapların tersine döneceğini belirten Devran, "Halkımız, Aliağa'nın gücünü yeni yeni farkediyor. Güçlü ve özel bir ilçe olduğunu yeni kavrıyor, giderek büyüyen sosyo ekonomik sorunlarla, kentsel sorunlarla boğuştukça bunu daha iyi görüyor. Bu güce rağmen, bu kadar sorun nasıl olur? diye sorgulamaya başladı.  'Bir parmak bal çalarım ağızlarına olur biter' anlayışına bu kez prim vermeyecek Aliağalılar. Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nu yıllardır şantiye alanı olarak bırakacaksınız, seçimler kapıya dayandıkça bitti bitiyor diyeceksiniz; hastane geldi geliyor müjdeleri ile yıllarca halkı oyalayacaksınız; sonra da oy olacaksınız. Çok zor" diye konuştu.

Birleştiren hizmet 

Aliağa'da ihtiyacın birleştirici bir hizmet anlayışı olduğuna dikkat çeken CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; ilçenin bunun sinyalini 24 Haziran'da verdiğini, CHP'yi sandıktan birinci parti çıkardığını hatırlatarak şunları söyledi; " Aliağa yaşayanı, Cumhuriyetçi'dir, vatan severdir.  Halkçı ve birleştirici bir hizmet anlayışına da evet diyecektir. 2014 yılından bu yana yapılanın, allayıp pullamaktan ibaret olduğunu artık halkımız da görüyor. Temel hizmetleri vermekle övünen bir belediyecilik artık yetmiyor. Derman belediyeciliği; yani, halkın dertlerine derman olacak, çocukların, kadınların, gençlerin, yaşlıların sorunlarını çözecek bir anlayışı hayata geçireceğiz. Birlikte üretip, hakça bölüşülen bir hizmet ve kalkınma ağı kuracağız. Çalışan anne kreş derdine düşmeyecek, öğrenci barınma sorunu yaşamayacak, engellilerimiz istihdam ve rehabilitasyon beklentisine çare bulacak. Hayatın her alanına, her anına dokunacağız. Aliağa da ülkemiz gibi, derdine derman arayan bir ilçe. Bunun ilacı da gerçek anlamda birleştirici ve halkçı belediyecilik."

Aliağa'nın derdi...

Aliağa'nın en büyük derdinin yarattığı katma değerden halkının eşit pay alamaması olduğunu söyleyen Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; bunun için, sanayicinin, üreticinin, işçinin ve halkın aynı masaya oturması gerektiğini vurguladı. Devran; açıklamasına şu sözlerle devam etti; " Sanayicinin imar ve ruhsat sorununu çözeceksiniz ki; çözüm ortaklığınının önü açılsın. Alt yapı sorunlarını birlikte çözebilelim. İstihdam olanaklarını ve iş güvenliği meselesini birlikte ele alalım. Birbirini destekleyerek, birlikte kalkınabilecek dinamiklerimiz var. Göbeğinden bağlı halde kıvranan üretim alanlarımız var. Bu değerleri özgürleştirmemiz ve ortak kalkınma hamlelerini birlikte yaratmamız gerekli.  Sanayici için lojistik köyü kurarken; kooperatifler ve ortak kullanım atölyelerini hayata geçirmek, halkın da ortaklığında kollektif bir üretim modeli yaratmak hiç zor değil. Yeter ki, tüm taraflar kişilerin değil, Aliağa'nın ortak çıkarı için masaya otursun. Yerel yönetimlerin bu noktada birleştirici gücü çok önemli. "

Saklamak değil, paylaşmak...

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; açıklamasında ünlü düşünür Osho'dan alıntı yaparak; ortaya koymayı hedeflediği yerel yönetim anlayışını şöyle özetledi; " Hayatın her alanında olduğu gibi, üstlendiğimiz sorumlulukları da yerine getirirken ilkelerimiz olmalı. Bu ilkeleri tavizsiz hayata geçirecek niyet ve cesaretimiz de. Ünlü filazof Osho'nun öğretisi gibi; 'Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Eleştirmek değil, çözümü göstermek olsun sözün. Yıkmakta değil, yapmakta olsun gözün. Saldırmak değil, sarılmaktır çözüm.' Biz bunu yapacağız. Hiçbir kesimin sorununa ve beklentisine kayıtsız kalma lüksümüz olmayacak. Sanayinin, emeğin kenti olan Aliağa; kendisine de İzmir'e de yetecek güce sahip. Projelerimiz ve çözüm yollarımız hazır. Görevlendirilirsek de halkımızın onayına sunacak ve hızla yola koyulacağız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir