MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’li İlgazi Konak’ta yeni dönemi, yol haritasını ve hedefleri anlattı
Politika
10 Ağustos 2023 Perşembe 08:22

CHP’li İlgazi Konak’ta yeni dönemi, yol haritasını ve hedefleri anlattı

CHP Konak Örgütü’nün yeni başkanı Ozan Ali İlgazi, Politika Durağı’nda önemli açıklamalarda bulundu. İlgazi CHP Konak İlçe Başkanlığı’na uzanan süreci, yeni yönetimi ve kırmızıçizgilerini, yerel seçim için yol haritasını ve hedefleri anlattı.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Örgütü’nün yeni başkanı Ozan Ali İlgazi Bir TV’de yayınlanan Politika Durağı programında Gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı.

Siyasete gençlik kollarından başlayarak yola çıkmanın, gençlik örgütlerinde siyaset yapmış olmanın bir avantaj olduğunun altını çizen CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, “Tecrübe olarak, deneyim olarak, pişe pişe geldik. Sonuçta yürümeyi de düşe kalka öğreniyoruz. Siyaseti de hem teorik olarak hem pratik olarak bire birde yaşayarak, bu şekilde öğrenerek bu zamana kadar geldik” ifadelerini kullandı.

”’BU BENİM HAKKIMDIR’ DEDİM VE ADAY OLDUM”
İlgazi meclis üyeliği yaptığı ilçede örgüt başkanlığına adaylık kararını, “Gençlik kollarından beri geldiğim için hizmet ettiğim ilçemde her zaman bir örgütün başı olma isteği vardı. Süreç bu zaman kadar bizi pişirdi. En son yerel yönetimde de gerekli tecrübeyi kazandığımı düşünüyorum. Burada Abdül Başkan’ın da çok ciddi bir etkisi var. Bunu da üstüne koyarak, ‘Artık aday olma zamanı geldi’ dedim. Bu benim hakkımdır dedim ve aday oldum” sözleriyle anlattı.

UZLAŞI SÜRECİ...
İlgazi, CHP’de merkez üzerinde ismi üzerinde uzlaşının nasıl sağlandığını sorusuna yanıt verirken, yeni yönetimi oluşturan detayları da anlattı. CHP Konak İlçe Başkanı, “Sonuçta dengeler var, kanaat önderleri var.  Hepsiyle birebirde konuşuldu. Ben tüm mahallelere gitmeye çalıştım ve tüm mahallelerdeki arkadaşların fikirleri alındı. Sonuçta bir şablon ortaya çıktı. Son gecede nasıl bir Konak yönetimi hayal ettiğimizi masaya yatırdık. Mümkün olduğunca genç ve mümkün olduğunca cinsiyet pozitif ayrımcılığı gözlenen bir yönetim tercih ettik, liyakat sahibi arkadaşları tercih ettik ve bugünkü Konak İlçe Yönetimi oluştu. Yönetimde mimarımız var, avukatımız var, esnafımız var, hemen hemen tüm çalışan kesimi aynı zaman da Konak’ı bölgesel olarak da tümüyle temsil eden bir yönetim oldu. Mümkün olduğunca herkesi kucaklamaya çalıştık” diye konuştu.

İlgazi, CHP Konak İlçe Kongresi’nde ‘önseçim tartışması’ üzerinden yükselen tansiyon ve yaşanan gerginlik için ise, “Ben bunu o günün enerjisine ve gücüne bağlıyorum. ‘Kongrenin heyecanı’ diyelim. İstenmeyen şeyler yaşandı ama sonuçta orada el ele, kol kola çıktık” yorumunu yaptı.

YOL HARİTASINI ANLATTI
CHP Konak İlçe Başkanı ilçede yerel seçim süreci ekseninde yeni dönemde yol haritasını ise şu sözlerle anlattı: Bir genel seçim atlattık. Cumhurbaşkanlığını seçimini atlattık. Acı tecrübeleriyle atlattık. O bizim elimizde zaten bir kazanım, bir tecrübe oldu. Elimizde hazır doneler var. Eksikler, gedikler nerede var, bunları tespit edeceğiz ve tamamlayacağız. Sonra acil bir şekilde mahallelere ineceğiz. Meclis ya da komite diyebiliriz, bir örgütlenmesini yapacağız ve mahallelerdeki arkadaşlarla eksik ve gediklerin tespitini yapmak istiyoruz. Yeni baştan bir örgütlenme yaratmaya çalışacağız. Yerel seçimlere çok az bir zamanımız kaldı. Sandık güvenliği için de elimizdeki donelere göre nerelere ne konması gerekiyorsa yapacağız. Önümüzdeki 8 aylık süreci çok iyi değerlendirmemiz lazım.

KIRMIZIÇİZGİ: HER ŞEY PARTİ İÇİN!
Koltukta ‘kırmızıçizgisini’ “Her şey parti için” sözleriyle özetleyen İlgazi, “Biz iktidar olmak zorundayız. Kişisel hırs ve ihtiras söz konusu olamaz. Parti her zaman var, biz gelip geçiciyiz” diye konuştu.

”BATUR BÜYÜK BİR ÜSTAT”
İlgazi, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte mesai süreci hakkında ise, “Benim şöyle bir şansım var. Meclis üyeliği dönemimde 4.5 yıl birlikte Konak halkı için hizmet ürettik. O nedenle uyumu çok önceden yakalamıştık biz. Zaten Abdül Başkan yerel yönetimler konusunda büyük bir üstat. Bilgi birikimi, tecrübe ve yetenek olarak gerçekten önemli figürlerden bir tanesi” değerlendirmesini yaptı.

SANDIK HEDEFİ VE İTTİFAK SORUSUNA YANIT
CHP Konak İlçe Başkanı yerel seçim hedefi hakkında ise, “Yüzde 63’ün üzerine daha ne kadar koyabiliriz onun hesabını yapıyoruz. Bu da mümkün olduğunca bire bir temasla ilgili. Ürettiğimiz hizmet zaten ortada, Konak halkı için en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi. İlgazi ittifak olup olmamasının ilçe sandığına olası etkisine yönelik soruya ise, “İttifaktaki arkadaşlarımız çok değerli. Onlarla da birlikte koştuk genel seçimde. İlerisi için genel merkezler bu konuda ne karar alır bilmiyoruz, bekliyoruz. Ama en azından biz Konak ilçemizdeki diğer ilçe başkanlarıyla hala temas halindeyiz ve hala görüşüyoruz” yanıtını verdi.

İlgazi CHP’de değişim tartışmalarının gölgesinde ‘Bir genel başkan sorunu var mı?’ sorusunu da şu sözlerle yanıtladı: Ben olayı bir sistem olarak görüyorum. Sonuçta değişim önce insanların kendilerinden başlar. Ben gençlik kollarından bu yana bu partide yer alan birisi olarak her zaman değişime açık olmuşumdur ve kendimi geliştirmeye çalışmışımdır. Günün şartlarını yakalamak zorundayız. Bugün siz insanlara ulaşamıyor, onları ikna edemiyorsanız bunun bir sebebi olmalı. Bunu araştırıp ona göre kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bunun üzerinden gitmek gerekiyor. Yoksa kişiler üzerinden bir tartışmanın içine girmek gerçekten çok yıpratıcı. Keşke bu iş böyle olmasaydı, kendi kurullarımız içinde bu işi götürebilirdik. Sonuçlar çıkartıp çözüm önerileriyle bir yol haritası çıkarılabilirdi.

NİTELİKLİ ÜYE YAPISI VURGUSU
CHP Konak İlçe Başkanı son olarak parti içinde önseçim ve dönem kuralı konularının öne çıktığı tüzük değişikliği hakkında ise, “Ben nitelikli bir üyelik yapılanması taraftarıyım. Liyakat sahibi, bilgi birikimi ve tecrübesi olan bir üye profili yaratılması taraftarıyım. Bu üye profili yaratılırsa kendiliğinden bir çok şey elenebilir. Ama illa bir kural konması gerekiyorsa ‘2+1’ sınırı konabilir. Başarılı bir performans sonucusunda bir dönem daha yapılabilir. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir