MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kılıç'tan Genel Kurul'da yargı çıkışı!
Politika
9 Temmuz 2025 Çarşamba 16:59

CHP'li Kılıç'tan Genel Kurul'da yargı çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Herkes yargılanabilir, hukuk kişinin partisine göre şekillenemez, şu an yaşadığımız bu. Eğer eşitse zaten burada bunları konuşuyor olmazdık, eşit değilse artık bu hukukun değil, siyasetin konusu hâline gelmiştir ve isyanımız da aslında budur. Bu ülkede 23 yıldır AKP'li bakanlar, belediye başkanlarının eliyle yolsuzluğun binlerce sayfa kitabı yazıldı ve yazılmaya da daha devam ediyor" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Herkes yargılanabilir, hukuk kişinin partisine göre şekillenemez, şu an yaşadığımız bu. Eğer eşitse zaten burada bunları konuşuyor olmazdık, eşit değilse artık bu hukukun değil, siyasetin konusu hâline gelmiştir ve isyanımız da aslında budur. Bu ülkede 23 yıldır AKP'li bakanlar, belediye başkanlarının eliyle yolsuzluğun binlerce sayfa kitabı yazıldı ve yazılmaya da daha devam ediyor. Bakın, biz kimseye ayrıcalık, kayırmacılık, istismar peşinde, iltimas peşinde de değiliz. Herkes yargılansın ama tarafsız yargıda yargılansın" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Genel Kurulu'nda Yeni Yol grubu tarafından "KHK’lıların ve ailelerinin yaşadığı çok yönlü mağduriyetlerin araştırılması" için verdiği grup önerisi üzerine söz aldı. Öneri, AK Parti- MHP oylarıyla reddedildi. Kılıç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bundan tam 9 yıl önce Türkiye'de bir olağanüstü hâl ilan edildi ve süre 7 kez uzatıldı. Sonra, iki yıl sonra baktılar ki artık süreyi, olağanüstü hâli uzatmaya gerek yok çünkü artık bitmeyen bir olağanüstü hâlin çilesine dönüştü. O gün yaşadıklarımız belki süreli OHAL'lerdi ama o günden bu yana süresiz OHAL, olağanüstü hâlin pençesindeyiz hepimiz. Bugün bu ülkede yaşananların adı aslında olağanüstü OHAL'e kadar gitmiş durumda. Şu anda ülkemizde yaşananların ülkemize, demokrasiye, hukuka verdiği ve vereceği zararları burada dakikalarla, saatlerle, günlerle anlatmaya kalksak, inanın, belki de bir yasama dönemi bile yetmez. Şu anda önceki dönem ve mevcut belediye başkanlarımız tutuklu, il başkanımız tutuklu, yüzlerce belediye meclis üyemiz, başkan yardımcıları, bürokratlar, danışmanlar yargılanıyor. Gözaltılar, tutuklamalar, itibarsızlaştırma kampanyaları devam ediyor. Bu, bir hukuk operasyonu değil; bu, tam anlamıyla bir siyasi sindirme harekâtıdır ama herkes siner, Cumhuriyet Halk Partisi sinmez.

"Çığlıkları duyulamamış yüz binlerin sesi olmasına ben de tanık oldum"

Tam üç yıl önce bugün bu ülkede yüzyılın felaketini yaşadık. Deprem olur olmaz ben de Adıyaman'a gittim arkadaşlarla birlikte. İnsanların nasıl sahipsiz bırakıldığını, enkaz başlarında ölümlerin çaresizlikle uğurlandığını ben de gözlerimle gördüm, orada yaşadım. O gün 'Adıyaman'da hiçbir şey yok' diyenlerin pişkinliği yüzünden yüzlerce, binlerce insan öldü. Bir ay boyunca Adıyaman'da Abdurrahman Tutdere'nin yıkılmış bir kentin umudu, çığlıkları duyulamamış yüz binlerin sesi olmasına ben de tanık oldum. Dün itibarıyla kaderine terk edilmiş bir halkın da hakkını, iradesini gasbettiniz. Gelelim Zeydan Karalar'a. Yıllardır milyonlarca insanın 'benim irademdir' diyerek sahiplendiği bir isimdir; dürüstlüğün, mertliğin adı olmuştur Zeydan Karalar. Zeydan Karalar'a uyduruk soruşturmalarla, ucuz itirafçılarınızla karalayamazsınız çünkü Zeydan Karalar Adana'dır, Adana Zeydan Karalar'dır. Beylikdüzü Belediye Başkanımıza. Kanserle 2 kez mücadele etmiş, hayati riski doktor raporuyla sabit. Cezaevinde de hastanede de ziyaret ettim. Maalesef bugün bir haber aldık ki cezaevine gönderildi ve yeniden cezaevinde fenalaştı. Ya, gerçekten soruyorum size Allah aşkına; bu mudur vicdan, bu mudur hukuk? 

Herkes yargılanabilir, hukuk kişinin partisine göre şekillenemez, şu an yaşadığımız bu. Eğer eşitse zaten burada bunları konuşuyor olmazdık, eşit değilse artık bu hukukun değil, siyasetin konusu hâline gelmiştir ve isyanımız da aslında budur. Bu ülkede 23 yıldır AKP'li bakanlar belediye başkanlarının eliyle yolsuzluğun binlerce sayfa kitabı yazıldı ve yazılmaya da daha devam ediyor. Bakın, biz kimseye ayrıcalık, kayırmacılık, istismar peşinde, iltimas peşinde de değiliz. Herkes yargılansın ama tarafsız yargıda yargılansın, hukuk çerçevesinde yargılansın." (ANKA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir