MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Özkan'dan o iddiaya sert tepki: Cüret edenin aklına şaşarım!
Politika
9 Ekim 2017 Pazartesi 15:13

CHP'li Özkan'dan o iddiaya sert tepki: Cüret edenin aklına şaşarım!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Çiğli Ataşehir Mahallesi’ne üye 4 partilinin disiplin sürecinde Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) toplanmaması için baskı yaptığı yönünde bazı basın kuruluşlarında çıkan haberlere sert tepki gösterdi.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de delege seçimlerinde en sancılı mahalle olan Çiğli Ataşehir’de, disipline sevk edilen 4 partilinin (Mustafa Avdan, Süleyman Karadağ, Ehsan Çam, Ercan Ulusoy) durumu tartışma yarattı.

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’nun tedbirlerini kaldırdığı 4 partili için yapılan itiraz sonucunda sandık kurulmasına bir gün kala Yüksek Disiplin Kurulu toplanmıştı.

YDK, il disiplin kurulunun 4 partilinin tedbirinin kaldırılmasıyla ilgili kararını masaya yatırmış, meclis üyesi Süleyman Karadağ’ın tedbirinin devam etmesi yönünde oy çokluğuyla karar almıştı.Sandığın pazar günü yeniden kurulduğu Ataşehir'de Karadağ, listede yer alamamış oyda kullananamamıştı.  Diğer 3 isim ise oy kullanmıştı.

İzmir'de bir haber sitesinde çıkan haberde, Ataşehir’e üye 4 partilinin yanında tavır alıp, YDK’nın toplanmaması için baskı yaptığı öne sürülen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, yazılı açıklamada bulundu ve ortaya atılan iddiaya sert tepki gösterdi.

Özkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Şahsım hakkında YDK’ya baskı yaptığım doğrultusunda asılsız iddialarda bulunulmuştur. Habere konu olan olay hakkında bilgim olmadığı gibi, söz konusu olay hakkında herhangi bir harekette bulunmam söz konusu dahi değildir. Ayrıca hayatımın uzun bir döneminde gurur duyarak yaptığım gazetecilik mesleğinden öğrendiğim kadarı ile bu tür haberler yapılmadan önce adı geçen şahıs aranarak konu hakkındaki görüşü alınmalıdır. Bu kamuoyuna karşı duyulan sorumluluk ve meslek etiğinin bir gereğidir. Kaldı ki CHP Yüksek Disiplin Kuruluna “BASKI” yapmak kimsenin haddi olmadığı gibi buna cüret edeninde şahsen aklına şaşarım. Parti demokrasimizin doğal süreci olan kurultaylardan, yakın gelecekte ülkemiz adına mücadele verecek kadroları oluşurken en büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Değerli kamuoyumuzun bu tür ayrıştırıcı ve amaçlı haberlere itibar etmemesini rica ederim.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir