MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Öztunç'tan 'Çeşme Projesi' kararına tepki: Belli ki birileri...
Politika
19 Temmuz 2022 Salı 14:03

CHP'li Öztunç'tan 'Çeşme Projesi' kararına tepki: Belli ki birileri...

Danıştay 6.Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurmaya ret kararının ardından Gerçekizmir'e konuşan CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, "Yargı yolunda bilirkişi raporuna rağmen yürütmeyi durdurma kararının verilmemesi birilerinin bu davaya müdahil olduğunun göstergesidir. Belli ki müdahale ediyor, bu davayı kurcalıyorlar yoksa bilirkişi raporu açık! Ama biz burayı yaptırmayacağız..." dedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İzmir'in turistik ilçesine yapılması planlanan 'Ege Turizm-Çeşme Projesi' hakkındaki tartışmalar sürüyor. 

Proje son olarak Danıştay 6.Dairesi'nin verdiği çarpıcı kararla gündeme geldi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu(İKK), İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, EGEÇEP ve Çeşme Platformu gibi sivil toplum kuruluşları tarafından yargıya taşınan projede bilirkişi heyetinin ‘kamu yararına uygun değil’ raporuna rağmen Danıştay 6.Dairesi'nden yürütmeyi durdurma talebine ret kararı çıktı. 

Karar kentte büyük yankı ve tepki uyandırırken, Gerçekizmir'e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'tan çarpıcı açıklamalar geldi. 

"10 AY SONRA RAFA KALKACAK!"
Öztunç açıklamasında 2023 seçimlerini işaret ederek, ‘’Şurada 10 ayları kaldı. Hükümet değişecek. Hükümet değiştiğinde de proje tamamen rafa kalkacak’’ dedi. 

Öztunç şunları kaydetti: Çeşme Projesi bölgeyi katletme projesidir. Bu projeyle Çeşme ve Yarımada'yı resmen parsel parsel peşkeş çekmek istiyorlar. Buna karşı direnen bir kitle var biz de buna karşı direniyoruz. Yargı yolu var. Yargı yolunda bilirkişi raporuna rağmen yürütmeyi durdurma kararının verilmemesi birilerinin bu davaya müdahil olduğunun göstergesidir. Belli ki müdahale ediyor, bu davayı kurcalıyorlar yoksa bilirkişi raporu açık! Ama biz burayı yaptırmayacağız... Şurada 10 ayları kaldı, hükümet değişecek. Hükümet değiştiğinde proje tamamen rafa kalkacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir