MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Sertel Büyükşehir adaylığı için yola çıkıyor!
Politika
25 Kasım 2023 Cumartesi 13:15

CHP'li Sertel Büyükşehir adaylığı için yola çıkıyor!

Eski CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Sertel 27 Kasım Pazartesi günü saat 14:00'da CHP İl Başkanlığı'nda adaylık dosyasını alacak.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyük kurultayında yaşanan genel başkan değişiminin ardından 2024'teki yerel seçimlerde yarışacak başkan adaylarının belirlenme yöntemi konuşulmaya devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için bir çok ismin adı geçiyor. 

Son olarak Eski CHP İzmir Milletvekili ve Eski İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel 27 Kasım Pazartesi günü saat 14:00'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusu için CHP İzmir İl Binası'nda olacağını duyurdu. 

Sertel açıklamasında, ''Talebimiz ön seçim ya da eğilim yoklamasıdır. Takdir genel merkezimizindir'' dedi. 

Sertel'in açıklaması şöyle;

Bir Anadolu evladı, memur bir ailenin çocuğu.. Bundan tam 45 yıl önce üniversite tahsili için İzmir’e adım atan, İzmir’in köklü bir ailesinden Ziynet Sertel ile evlenen… İzmir’de değişik gazetelerde muhabirlik, haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü yapan… 32 yaşında İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkler Daire Başkanı olarak atanan, 1991 yılında 34 yaşında önseçimle ile 2. Sıra milletvekili olan bir arkadaşımızım.
Türkiye’de ilk ve tek yerel yönetim dergisini 12 yıl boyunca yayınlayan ve ülkenin tüm belediye hizmetlerini yerinde gören, yazan, anlatan bir gazeteciyim.
İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı görevlerini 6 yıl. Önseçim ile seçildiğim milletvekilliğini iki dönem sekiz yıl yaptım.
İzmir’i çok seviyorum.
İzmir’in, ülkemin insanlarını çok seviyorum.
İzmir’e, Izmirliler’e kalıcı eserler bırakmak, onların rahat ve huzur içinde yaşamaları için katkı koymaya hazırım.
İsteğimiz adaylaşma da demokratik yönetimin, önseçimin, süre yetmezse tüm üyelerimizin katılımı ile eğilim yoklamasının yapılmasıdır.
Bu konuda takdir genel merkezimizindir. 
İzmir’e ve Izmirli’ye başkan olarak hizmet etmek nasip olsun.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Değişim
 25 Kasım 2023 Cumartesi 13:28
Vekilik yetmemişmi bir insan yeter demesinide bilmeli.yeni yüz deyince eski vekiller kendilerini anlamışlar.değişim donanımlı gençler ve yeni yüzler olmalı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir