MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Tekin'den yerel medya için 'destek' çağrısı
Politika
25 Nisan 2020 Cumartesi 11:29

CHP'li Tekin'den yerel medya için 'destek' çağrısı

Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan krizden etkilenen sektörlerden biri olan yerel medya için CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin 'destek' çağrısında bulundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Tekin, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan krizden etkilenen sektörlerden biri olan yerel medya için destyek çağrısında bulundu.

Tekin yazılı açıklamasında şunları söyledi;

“Yerel Medya’ya destek paketi açıklanmalıdır.

Yaşadığımız Covid 19 salgını nedeni ile maddi ve manevi olarak etkilenen vatandaşların imdadına hızlı ve ayrım yapmadan yetişebilen yerel yönetimler olduğunu ve bu salgın yerel yönetimlerin önemini birkez daha gösterdi. 

Bögesinde yaşanan olaylar ve sorunlar konusunda iletişim aracı olan, insana “yaşanan yer” düşüncesini kazandıran yerel yayın kuruluşlarından doğru ve tarafsız bilgi almakda böyle günlerde önemini yine gösteriyor. 

Kötü giden ekonomik koşullara birde salgın nedeniyle yaşanan tablo eklenince her kesimin dayanamaz hale geldiği gibi, yaşadığımız yerde yerel unsurları ve sorunları ortaya çıkaran, yaptığı haber ve yorumlarla sorunlara yerel yöneticilerin dikkatini çeken, halkı yerel konularda bilgilendiren, yerel kamuoyu oluşturan, katılımcı demokrasinin gelişmesine katkı sağlayan, kitle iletişim araçları diye tanımlanan “Yerel Yayın Kuruluşları” da büyük sıkıntı içinde olduğu gerçeği aşikardır. 

Doğru ve tarafsız olmalarının gücü olan reklam gelirleri yok denecek kadar azalmıştır. Basın mensupları hastalığın bulaşma riskine rağmen hala sokakta haber toplamakta, kamera arkası dediğimiz emekçiler ise hergün bu haberlerin bizlere ulaşmasında var gücüyle çalışmaktadır. 

Yerel Medya’nın ayakta kalabilmesi için merkezi hükümetin biran evvel vergi, maaş desteği, faizsiz kredi imkanı, çalışanların primleri konusunda destekleyici açıklama yapmak zorundadır. 

Salgın zamanında da ve sonrasında da doğru ve tarafsız yerel haber almak önemli olduğu için sahip çıkma zamanıdır. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir