MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Yiğit'ten 24 Haziran mesajları: Seçmen kurtuluş görüyor!
Politika
8 Haziran 2018 Cuma 14:23

CHP'li Yiğit'ten 24 Haziran mesajları: Seçmen kurtuluş görüyor!

CHP İzmir Milletvekili Yiğit, Kafe Siyaset programında konuştu. Yiğit, yeniden listede olmamasında tüzük kurultayı sürecinde imza veren vekiller arasında olmasını işaret etti. Yiğit, Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin çok iyi bir hava yakaladığını söylerken, "Ülke insanı,seçmen 24 Haziran’ı kurutuluş olarak görüyor. Herkes sandığa gidecek. Şuan ki iktidardan kurtulmak için mutlaka sandığa gidecek” dedi. Yiğit, İzmir’de CHP’nin en kötü ihtimalle 7’şer vekil çıkaracağını iddia etti.

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk oldu.

CHP’nin aday listesinde yer vermediği Yiğit, yeniden aday gösterilmemesinden, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye, alan çalışmalarından, 24 Haziran’a kadar bir çok konuda konuştu.

Yiğit’in konuşmasından satır başları şöyle:

PARTİLİLERE HEP DOKUNDUM PARTİLİMİ HEP SEVDİM
Aday listesinde yer almadığım için kimse üzelmesin. Biz CHP’liyiz. CHP iktidara koşuyor. Listede yokum diye üzülmedim. Hep önseçim dedim. Yıllarca hiçbir yere aday olmadım. Eşim de eski politikacı...Önseçimden çıkmış biriydi. 2015’te ben de önseçime girdim. Önseçimden çıktım. Partililere hep dokundum sevdim partiye emek verdim. Üyeler onure etiler beni. Bundan sonrada partili olmanın onurunu taşıyacağım.

İMZA VEREN 42 İSİM LİSTEYE YAZILMADI
Beni seçen irade üyeydi. Tüzük değişikliği yaşadık. Tüzük değişikliğinde ‘bizi buraya getiren iradeye saygı duymamız gerek’ dedim. Kontenjan arttırılmaya çalışıldı. Karşı çıktık. Pasif üye aktif üye ayrımı oluşturulmaya çalışıldı.  Üyenin aktifi pasifi olmaz dedik. 47 arkadaş üye hakkını savunmak adına imza verdik. 42’si aday listesinde yer almadı. Sağlık olsun. Üzgün değiliz. Mutluyuz. CHP’ye yakışan birini Cumhurbaşkanı adayı yaptık. Yıllarca partiye emek vermiş İnce aday oldu. Bu bizim onurumuz. Bizim 47 kişinin kararlılığı bugün İnce’yi Cumhurbaşkanı Adayı çıkardı.

BU SEVDA BİTMEZ
Ben geçmişte de CHP’liydim yarında olacağım. Bu sevda bitmez. Partilere nasıl yardımcı oluyorsam olmaya devam edeceğim. Yanlarında olacağım. Ali Yiğit öksüz büyüdü. Ali Yiğit insanları sevmeye kardeşi annesi babası gibi görmeye devam edecek.

İSTEDİĞİMİZ GİBİ VEKİLLİK YAPAMADIK
İstediğimiz vekilliği yapamadık. Soru önergeleri kanun teklifleri verdi mi. İzmir’in sorunlarını Meclis’e taşımaya çalıştım. Sağlık Turizminin İzmir’de yapılması gerektiğini savundum. Meclis’te İzmir’in çağdaşlığını hep vurguladım. Vekillik hayal ettiğim gibi olmadı çünkü iktidar partisi var. Yukarıda kanun teklifleri hazırlanıyor. Tartışılmadan muhalefetin bir iki tepkisiyle el kaldır indir geçiyordur. Biz CHP olarak buna üzülüyorduk. Saatlerce komisyonda direndiğimizi biliyorum.

SAĞLIK TURİZMİ MERKEZİ İÇİN GAYRET EDECEĞİM
Vekilliğimin ardından bir çok konunun takipçisi olacağım. İzmir’de bir sağlık turizmi merkezi olması için gayret edeceğim. 24 Haziran’dan sonra iyi şeyler olacağını düşünüyorum.

İNCE’NİN ADAYLIĞIYLA ÖRGÜTÜN MOTİVASYONU YÜKSELDİ
Örgütün moral motivasyonu yüksek. Seçim kararı alındığında karamsarlık vardı. Cumhurbaşkanı adayımız belli değildi. Başka partiye kayma mı olacak tedirginliği vardı. Muharrem İnce’nin adaylığı sonrası örgütün  morali motivasyonu yükseldi.

İYİ HATİP İYİ LİDER
Muharrem İnce örgütü Türkiye’yi tanıyor. Bu ülkenin insanını seviyor. Yapısına uygun bir isim ülkenin. Gündemi hep İnce belirliyor. Erdoğan cevap veriyor. Beğendiğim bir grupbaşkanvekiliydi. Çiyi bir hatip. İyi bir lider. Bunu da Türkiye’ye gösteriyor. İnce’nin adaylığı örgütü de rahatlattı. CHP’ye emek vermiş CHP’de ömrü geçen birini adaylık noktasında gördükleri için partililerde sahip çıkıyor.

EKONOMİDE YARA DİKİŞ TUTMUYOR
Baskın seçimin sebeplerinden birincisi ekonomiydi. 1,5 sene vardı seçime. Batan bir ekonomiden bir an önce kurtulmaya çalışıyorlar ama yara gittikçe büyüyor. Faiz artırımına gittiler. Dolar yükseldi. Yara dikiş tutmuyor. Bir ülkede adalet yoksa ekonomi iyi olmaz. Önce adalet olması gerek. Sonra ekonomi düzelir. İsraf eden bir ülke olmamazı gerek. İnce söylüyor israfı önlemeye Saray’dan başlayacak. Adaleti sağlarsınız güven verirsiniz ekonomi düşer.

KARŞILARINDA İTTİFAK OLUŞACAĞINI DÜŞÜNMEDİLER
AKP ve MHP ittifak oluştururken karşılarında ittifak oluşacağını düşünmediler. MHP ile ittifak oluşturup seçimi alırız diye düşündüler. Her şey tersine dönüştü. Millet ittifakı çok iyi gidiyor. Millet İttifakı Meclis’te çoğunluğu sağlayacaktır.

SORUNLARI DÜZELTECEĞİZ
Uluslararası kuruluşlar AKP’ye gerekli karneyi veriyorlar. 100 üstünde bir yerdeyiz. Eğitim sistemi batıyor. İnsanlar mutsuz. Adalet, eğitim, ekonomi, dış politika iç barış. Bunlar yoksa  hiçbir şey yapamazsınız. Biz bunları düzelteceğiz. CHP adaleti vaat ediyor. İyi bir eğitimi vaat ediyor. İç barışı vaat ediyor. İyi bir ekonomi vaat ediyor. İyi bir dış politika vaat ediyor.

SEÇMEN 24 HAZİRAN’I KURTULUŞ GÖRÜYOR
Ülke insanı seçmen 24 Haziran’ı kurutuluş olarak görüyor. Tatillerini ona göre ayarlıyor. Herkes sandığa gidecek. Şuan ki iktidardan kurtulmak için mutlaka sandığa gidecek. Seçmen mutlaka oyunu kullanacağını söylüyor. İlk defa seçmeni bu kadar heyecanlı görüyorum. Vatandaş 24 Haziran’ın öneminin farkında.

İZMİR’DE EN KÖTÜ 7’ŞER VEKİL ÇIKARTIRIZ
Son seçimde 7’şer vekil çıkarttık. Ben o seçimden daha heyecanlı bir seçmen görüyorum. Cumhurbaşkanı Adayına teveccüh yüksek. Cumhurbaşkanı Adayı’nın oyu yükselirken partinin de oyu yükseliyor. İzmir’de CHP en kötü 7’şer vekil çıkartır. Mevcut durumu korur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir